Waarom moet ik hier heen?

Het Brooklyn Museum is een indrukwekkende verzameling van kunstvoorwerpen van alle tijden. Het is niet het meest bekende museum van de stad, maar dat is onterecht.

Het Brooklyn Museum in New York lijkt vaak onder te sneeuwen in al het museumgeweld dat je in de stad kunt vinden. Maar dat is onterecht: het heeft meer dan anderhalf miljoen voorwerpen. Denk aan Egyptische meesterwerken tot moderne kunst.

De rijkdom van de diverse culturen

Het museum laat de rijkdom van de diverse culturen op aarde zien. Waardoor je een goed beeld krijgt hoe de kunst zich heeft ontwikkeld op diverse plekken op aarde. En in verschillende tijden. Maar ook kunst uit 17e, 18e, 19e eeuw, alsook moderne kunst is zeer goed vertegenwoordigd.

De opzet achter het museum is vooral om kunst van de talloze beschavingen op de wereld te laten zien. En van nu.

Locatie van het Brooklyn Museum

Je vindt het Brooklyn Museum aan de Eastern Parkway en Washington Avenue. Ernaast staat de Brooklyn Botanic Garden.

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten, zoals het Brooklyn Museum kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Musea