Waarom moet ik hier heen?

Elke grote Amerikaanse stad heeft een Chinatown, dus ook New York. De Chinezen die in de 19e eeuw hun geluk in Amerika beproefden gingen vaak bij elkaar wonen. En dat doen ze nu nog, wat te zien is in deze wonderlijke wijk in New York.

Het is Aziatisch, maar toch ook typisch Amerikaans. Welkom in Chinatown, een Chinese wijk in Amerika. Veel van hun tradities hebben ze in stand gehouden. Ook de straten, winkels en restaurants stralen een echte Oosterse sfeer uit. Het is een ideale wijk om rond te struinen, te eten en nieuwe dingen te proberen.

Het meest bijzondere is Chinees nieuwjaar, dat jaarlijks wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Dit is bijna altijd ergens in januari of februari wordt gevierd. En het vieren is wel echt uitbundig.

Meer informatie: www2.chinatown-online.com

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.