Waarom moet ik hier heen?

Elke grote Amerikaanse stad heeft een Chinatown, dus ook New York. De Chinezen die in de 19e eeuw hun geluk in Amerika beproefden gingen vaak bij elkaar wonen. En dat doen ze nu nog, wat te zien is in deze wonderlijke wijk in New York.

Chinatown in New York is Aziatisch, maar toch ook typisch Amerikaans. Welkom in Chinatown, een Chinese wijk in Amerika.

De inwoners hebben veel van hun tradities in stand gehouden. Bewust, omdat ze trots zijn op hun cultuur. Ook de straten, winkels en restaurants stralen een echte Oosterse sfeer uit. Het is een ideale wijk om rond te struinen, te eten en nieuwe dingen te proberen.

Chinees Nieuwjaar in Chinatown New York

Het meest bijzondere is Chinees nieuwjaar, dat jaarlijks wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Dit is bijna altijd ergens in januari of februari. Het vieren is wel echt uitbundig en een feest om mee te maken.

Meer informatie: www2.chinatown-online.com

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.