Waarom moet ik hier heen?

Conyne Eyland, zoals de eerste Nederlanders het noemden is vooral bekend om zijn zandstranden. Talloze resten  van een voormalig pretpark zijn nu nog te zien. Net als veel nieuwe attracties. Je kunt hier heerlijk rond dwalen.

Coney Island in New York is tegenwoordig vooral bekend van films- en talloze tv-series. Let maar op als je hier rond loopt, je herkent vanzelf plekken van tv. Deze plek heeft een bijzonder Nederlands tintje door het verleden.

Konijneneiland zo noemden de eerste Nederlandse kolonisten het. Die naam is later verbasterd tot Coney Island, omdat onze naam niet was uit te spreken. Dit was ooit een beroemd pretpark, met vele attracties. Maar het ging na de Tweede Wereldoorlog ten onder.

De restanten zie je er nog, naast nieuwe attracties. Alles tussen opmerkelijke laagbouw en het strand natuurlijk. Je vindt Coney Island in het uiterste zuiden van Brooklyn.

Meer informatie: www.coneyislandhistory.org

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.