Waarom moet ik hier heen?

Het was ooit een hevige strijd in New York; wie bezat  het hoogste gebouw? In de tijd dat wolkenkrabbers nog niet standaard waren werden hier honderden meters hoge gebouwen uit de grond gestampt. En dit is de meest beroemde.

Aan het begin van de vorige eeuw was er een bizarre strijd bezig in New York. Autofabrikant Walter Chrysler liet in 1931 het hoogste gebouw bouwen, het 319 meter hoge Chrysler Building. Een jaar later liet John Raskob, oprichter van General Motors, het 381 meter hoge Empire State Building bouwen.

Destijds was het het hoogste gebouw ter wereld. Inmiddels zijn talloze gebouwen er voorbij ‘geschoten’. Maar de magie van de Empire State is er nog. Vanaf het beroemde Observatiedek op de 86e verdieping kun je in de open lucht om je heen kijken en de machtige Skyline van New York zien.

Meer informatie: www.esbnyc.com

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.