Waarom moet ik hier heen?

Het Empire State Building is overbekend. En als je in New York bent moet je dit wel even zien. Met name van bovenaf  op de stad. Het is ook een handig referentiepunt als je gaat wandelen door de stad.

Het Empire State Building is een van de vele symbolen van New York. Het is dan ook een iconisch gebouw. En bekend van talloze televisieseries en films. Als je door New York loopt zie je hem vanzelf opdoemen. De piek torent boven de omliggende gebouwen uit. Het is tevens een goede plek voor een heerlijk uitzicht over de stad.

Observatiedek Empire State Building

Vanaf het beroemde Observatiedek op de 86e verdieping kun je in de open lucht om je heen kijken en de machtige Skyline van New York zien. Let op, het kan hard waaien, zodat je er niet op mag. De beste tijd is vroeg in de ochtend of tegen sluitingstijd. Check ter plekke naar de openingstijden.

Geschiedenis van Empire State Building

Aan het begin van de vorige eeuw was er een bizarre strijd bezig in New York. Het was ooit een hevige strijd in New York; wie bezat het hoogste gebouw? In de tijd dat wolkenkrabbers nog niet standaard waren werden hier honderden meters hoge gebouwen uit de grond gestampt. En dit is de meest beroemde.

Autofabrikant Walter Chrysler liet in 1931 het hoogste gebouw bouwen, het 319 meter hoge Chrysler Building. Een jaar later liet John Raskob, oprichter van General Motors, het 381 meter hoge Empire State Building bouwen.

Destijds was the Empire, zoals het vaak liefkozend wordt genoemd, het hoogste gebouw ter wereld. Inmiddels zijn talloze gebouwen er voorbij geschoten. Maar de magie van de Empire State is er nog. Dat merk je ook bij de lokale bevolking.

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Meer informatie: www.esbnyc.com