blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Fisherman’s Wharf

De meest bijzondere inwoners van San Francisco vind je op Pier 39

Fisherman’s Wharf in San Francisco is wereldberoemd. Ja, deze pier is erg toeristisch. En dus erg druk. Het bijzondere is dat een deel van deze haven wordt bewoond. Het gaat dan met name om Pier 39. Hier leven tientallen Californische zeeleeuwen, die zich niets aantrekken van de drukte. Dit zijn de beste tips voor de Fisherman's Wharf.

Deze pier is speciaal voor toeristen aangelegd. Je vindt hier veel toeristische winkels en restaurants. Maar er is hier wel iets bijzonders te zien. Hier liggen tientallen Californische zeeleeuwen uit te rusten; het liefst in de zon. Het zijn dus geen zeehonden zoals vaak wordt gedacht. 

Het is een aandoenlijk, maar ook indrukwekkend gezicht. Je hoort ze al in de verte. En je ruikt ze ook wel. Plotseling zie je ze ook. Luid kibbelend met elkaar. Of languit liggend in een diepe slaap. Met zelfs gesnurk dat hoorbaar is. Je moet het zien om te geloven.

Ineens waren de zeeleeuwen op Fisherman’s Wharf

Het is niet zo dat de dieren hier altijd hebben geleefd. Plotseling waren ze er in 1989. Volgens sommigen kwam het na de Loma Prieta aardbeving in oktober 1989, maar helemaal duidelijk is het niet.

Zo liggen de zeeleeuwen op Fisherman's Wharf in San Francisco.

Discussie

Al snel kwamen er meer dieren en ontstond er een levendige discussie, waar zo’n beetje iedereen in de Verenigde Staten mee bemoeide. De booteigenaren wilden de dieren kwijt, maar toen er toeristen kwamen kijken was de discussie snel beslecht.

Ineens waren alle dieren verdwenen

Een aantal jaren geleden nam het aantal zeeleeuwen snel af. In 2009 waren ze bijna helemaal verdwenen. Wetenschappers konden niet achterhalen wat de reden was. Inmiddels zijn er weer meer dieren te zien, al kan het aantal van dag tot dag sterk variëren.

Lekker overnachten in San Francisco

De stad is zeer de moeite waard om een paar nachten te verblijven. Er zijn talloze bars en restaurants voor een gezellige avond. Je vindt er talloze goede hotels, leuke appartementen en vakantiewoningen. Wees er wel op tijd bij, vaak zijn ze vaak ver van te voren volgeboekt.

Zo zijn de dieren er en zo zijn ze weg…

In juni en juli reizen veel dieren naar hun het veel zuidelijker gelegen Channel Islands National Park. Ze doen dit om te paren. Dan kan het gebeuren dat de pier een stuk leger is. In augustus komen veel dieren weer terug.

De dieren liggen hier graag in het zonnetje uit te rusten na een nachtje vissen op zee. Het levert heerlijke taferelen op als de dieren om een plaatsje vechten of worden gestoord in hun slaap. Waardoor het hier erg onrustig kan zijn. 

Dit komt ten eerste door het kabaal van de dieren. Ten tweede door de toeristen die moeten lachen om de dieren. Alleen al daarom is een bezoek de moeite waard.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen