Golden Gate Bridge

Het absolute icoon van San Francisco

De Golden Gate Bridge in San Francisco is uitgeroepen tot één van de grootste bouwwerken uit de 20e eeuw. Je kunt de brug op diverse manieren beleven. Je kunt er overheen rijden, maar er zijn ook diverse uitkijkpunten. Er is zelfs een strand vanwaar je de brug kunt zien. Dit zijn mijn tips voor de beste uitkijkpunten op de Golden Gate Bridge.

Natuurlijk kun je er overheen rijden, wat op zich al een belevenis is. De omgeving van de brug kun je aan beide kanten goed verkennen en zo diverse uitzichten op de immense brug krijgen. Als je naar het westen van de Verenigde Staten gaat moet dit wel op je lijstje staan.

De Golden Gate Bridge is wereldberoemd. Hij is gebouwd in 1937 en is 1.970 meter lang. De brug heeft een opvallende kleur; oranje. Dit is vanwege een bijzondere reden gedaan.

Waarom is de Golden Gate Bridge oranje?

De brug heeft een oranje kleur met een reden. Zodat hij goed zichtbaar voor boten; in de baai hangt vaak mist. Een ding is zeker; hij is perfect voor foto’s. Het zien van deze brug is altijd indrukwekkend. In de vroege ochtend met zacht licht bijvoorbeeld. Of in dichte mist. Zelfs in de regen is de felgekleurde brug de moeite waard. 

Marshall’s Beach

Marshall’s Beach bij de Golden Gate Bridge.

Misschien ken je de bijzondere foto wel van het strand met erachter de Golden Gate Bridge. Het strand heet Marshall’s Beach en kun je eenvoudig te voet bereiken. Volg daarvoor de Battery to Bluffs Trail. Kijk onderweg ook om je heen, je kunt de brug op allerlei manieren zien. En dus vastleggen.

Battery Spencer Golden Gate Bridge Lookout

Battery Spencer Golden Gate Bridge Lookout.

De naam is een hele mondvol, maar de Battery Spencer Golden Gate Bridge Lookout is een van de meest bekende uitzichtpunten voor de Golden Gate. Met andere woorden is de plek waar de meeste foto’s van de brug worden gemaakt. Je staat hier opvallend dicht op de brug en kunt dus goede close ups maken.

Marin Headlands Vista Point

Marin Headlands Vista Point bij de Golden Gate Bridge.

Het bijzondere Marin Headlands Vista Point ligt aan de andere kant van de Golden Gate. Het is wel wat ver weg, maar dit is de beste plek als je de gehele brug wilt zien. Met name in de avond is het hier mooi, zeker voor foto’s.

Lekker overnachten in San Francisco

De stad is zeer de moeite waard om een paar nachten te verblijven. Er zijn talloze bars en restaurants voor een gezellige avond. Je vindt er talloze goede hotels, leuke appartementen en vakantiewoningen. Wees er wel op tijd bij, vaak zijn ze vaak ver van te voren volgeboekt.

Boottocht door Baai van San Francisco

Een andere manier om de Golden Gate te beleven is via een boottocht door San Francisco Bay. Deze excursie is niet alleen mooi vanwege de brug, maar in de vroege ochtend zie je ook de mist in de baai hangen. Met af en toe doorkijkjes van de stad San Francisco of de Golden Gate Brug.

Met de fiets over de Golden Gate

Een leuke excursie is met de fiets naar de Golden Gate brug fietsen. En dan er over heen. Waarbij je op diverse punten kunt stoppen om te kijken en foto’s te maken. Waarna je weer terug fietst, al kun je ook met de veerboot de oversteek maken. Het veerpont gaat geregeld en neemt ook fietsen mee.

Meer informatie: goldengatebridge.org

Regel je excursies in San Francisco vooraf online

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen