Waarom moet ik hier heen?

De Grand Canyon Skywalk is een bijzonder staaltje architectuur. Boven de Grand Canyon West is een zwevend glasplatform gemaakt dat 22 meter boven de kloof hangt. Met een uniek uitzicht.

De Grand Canyon Skywalk is een uniek uitkijkpunt in de beroemde Grand Canyon. Het uitkijkpunt is grotendeels van glas, zodat je ook naar beneden kunt kijken. Sommige mensen vinden het eng, maar het merendeel stapt zonder problemen het uitkijkpunt op.

Hoe is de Grand Canyon Skywalk ontstaan?

Het idee voor het uitkijkplatform komt van de Hualapai-indianen. Zij leven al eeuwenlang in deze streek en zijn ook eigenaar van dit deel van de Grand Canyon. Je kon een deel van hun gebied altijd al bezoeken met een terreinwagen, maar met de Grand Canyon Skywalk is er een nieuwe dimensie aan toegevoegd.

Is de Grand Canyon Skywalk te duur?

De toegangsprijs voor de Grand Canyon Skywalk is zeker niet goedkoop. Duur zelfs. Daarnaast gelden er strenge regels voor je bezoek. Zo mag je zelf geen foto’s maken, er lopen mensen rond die foto’s van jou en de omgeving maken. Voor geld natuurlijk. Mede hierdoor is niet iedereen gecharmeerd van deze attractie. Aan jou de keus dus.

Corno’s reistips:

Wil jij Grand Canyon bezoeken? Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.

Meer informatie: www.grandcanyonskywalk.com

IndianenSkywalk