Waarom moet ik hier heen?

Dit zeer opmerkelijke gebouw op 5th Avenue ziet er uit als een witte golf die blijft rollen. Het is bedacht door de befaamde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright die de bezoeker geen hoeken of zalen wilde laten zien.

Het Guggenheim Museum in New York behoort tot de meest prestigieuze musea ter wereld. Het is het levenswerk van miljonair Solomon R. Guggenheim, die zijn collectie ten toon wilde stellen.

Daarnaast is de architectuur van dit gebouw zeer de moeite waard. Volgens velen is het zelfs het mooiste museum dat er bestaat. Oordeel zelf als je er voor staat. Bekijk het gebouw vanuit alle hoeken. Ook van binnen is het erg artistiek. En vaak gebruikt voor films en tv-series. Let maar op, je herkent het vanzelf.

Het interieur van het Guggenheim Museum in New York.
Het interieur van het Guggenheim Museum in New York.

Waaruit bestaat de collectie van het Guggenheim?

De collectie bestaat vooral uit schilderkunst uit de 20e eeuw. Met talloze beroemde namen als Kandinsky, Picasso, Mondriaan, Chagall, Miró en Manet. Het museum heeft tevens een dependance in SoHo (Manhattan). Het is simpel, om het Guggenheim kun je niet heen.

Regel je toegang vooraf online:

 

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad heeft verschillende karakteristieke wijken met talloze bezienswaardigheden, leuke activiteiten, winkelstraten, barretjes en restaurants. Met het openbaar vervoer kun je relatief snel door de stad gaan maar een route plannen is handig. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken.

Let op!
New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

 
Meer informatie: www.guggenheim.org

Musea