Waarom moet ik hier heen?

Dit zeer opmerkelijke gebouw op 5th Avenue ziet er uit als een witte golf die blijft rollen. Het is bedacht door de befaamde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright die de bezoeker geen hoeken of zalen wilde laten zien.

Het museum behoort aan miljonair Solomon R. Guggenheim, die zijn collectie ten toon wilde stellen. De collectie bestaat vooral uit schilderkunst uit de 20e eeuw. Met talloze beroemde namen als Kandinsky, Picasso, Mondriaan, Chagall, Miró en Manet. Het museum heeft tevens een dependence in SoHo (Manhattan). Het is simpel, om het Guggenheim kun je niet heen.

Meer informatie: www.guggenheim.org

Regel je toegang vooraf online

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad heeft verschillende karakteristieke wijken met talloze bezienswaardigheden, leuke activiteiten, winkelstraten, barretjes en restaurants. Met het openbaar vervoer kun je relatief snel door de stad gaan maar een route plannen is handig. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken.

Let op!
New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Musea