Waarom moet ik hier heen?

Horseshoe Bend is een opmerkelijke hoefijzervormige bocht in de beroemde Colorado-rivier. Je vindt deze populaire plek bij fotografen op het randje van de Grand Canyon, maar Horseshoe Bend is volgens velen wel het toonbeeld van de schoonheid van de Grand Canyon.

Horseshoe Bend is bekend vanwege de foto’s op Instagram en Facebook. Hier maakt de Colorado-rivier een scherpe bocht, waardoor je een goed beeld op een groot deel van de rivier. De vorm van de rivier lijkt van bovenaf op een hoefijzer, vandaar de naam.

Het water in Horsehsoe Bend komt van de zo’n drie kilometer verderop gelegen Lake Powell. Een stuwdam zorgt voor ren costant stroom aan water. Dat vervolgens uitkomt in de zuidelijker gelegen Grand Canyon.

Deze natuurlijke attractie is de laatste jaren erg populair geworden door social media. Een aantal jaren geleden kun je nog op de rotsen klimmen en zo het spektakel zien. Inmiddels is er veel veranderd. Het stoffige pad er naar toe is, typisch Amerikaans, inmiddels verhard. Het parkeren is betaald en kijken naar het landschap kan alleen nog vanaf een speciaal uitkijkplatform.

Hoe maak ik die mooie foto?

De meeste foto’s die je ziet zijn gemaakt bij de zonsondergang. Dan verschijnt de zon mooi aan de overkant van de rivier. Mits het niet bewolkt is natuurlijk. Perfect voor foto’s met zacht licht en de zon aan de horizon. Het voordeel is dan ook dat het vaak wat rustiger is met toeristen. Maar wel zijn er dan vaak veel fotografen.

Rond het middaguur staat de zon hoog en is het gehele ‘hoefijzer’ goed verlicht. Waardoor je een foto kunt maken, waarbij alles goed te zien is. Al is deze waarschijnlijk wat flets door het felle licht. De zonsopgang is volgens velen veel minder interessant. Dit omdat de zon in je rug staat en het een tijdje duurt voordat hij over de rand valt. Vaak is het dan wel rustig met toeristen, wat wel lekker is.

Hoe kom ik bij Horseshoe Bend?

Het wonderlijke Horseshoe Bend ligt tussen de Grand Canyon en Lake Powell. Als je vanuit Page naar het zuiden rijdt op Highway 89 zie je vanzelf een bord tussen de mijlpalen 544 & 545. Vanaf het parkeerterrein loopt er een wandelpad van 1,2 kilometer naar een uitkijkpunt. Vanaf dat punt kijk je over de hele bocht uit.

Kloven