Waarom moet ik hier heen?

Joshua Tree National Park is beroemd vanwege de Joshua Tree, een soort palmboom die hier het landschap domineert. Ideaal voor foto's. Dit is een ruige semi-woestijn die je zelf moet ontdekken.

Joshua Tree National Park in de Verenigde Staten is minder bekende dan parken als Grand Canyon en Yosemite. Terwijl dit landschap vaak is gebruikt om het ‘wilde westen’ aan te geven. En terecht, want dit is ruig Amerika.

De naam komt van de planten, het zijn geen bomen, die je hier overal vindt. Het is een yucca-soort, met de Latijnse naam: Yucca brevifolia. Joshua Tree is ook bekend geworden door U2, die een album vernoemde naar de boom.

Joshua Tree National Park is zeer geliefd bij fotografen. Met name in de vroege ochtend en namiddag als het licht extra zacht is. De bomen waarnaar het park is vernoemd staan statig in het landschap als een soort poortwachters.

Dit landschap wordt vaak in films en televisieseries gebruikt om het ruige Amerika te laten zien. Neem in dit natuurgebied de tijd, bijvoorbeeld om er te wandelen en te kamperen.

Corno’s reistips:

Wil jij Californië bezoeken? Maak een rondreis door Californië en aangrenzende staten om dit woeste deel van Amerika te ontdekken. En vergeet uiteraard niet Los Angeles en San Francisco aan te doen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.

Meer informatie: www.nps.gov/jotr