Joshua Tree National Park

Woestijn met de unieke yucca's die het landschap typeren

Joshua Tree National Park is een natuurgebied in de Verenigde Staten. Het ligt middenin de Mojave-woestijn. Het landschap van Joshua Tree National Park is vaak gebruikt om het Wilde Westen te laten zien. En terecht, want dit is ruig Amerika.

De naam komt van de planten die je hier overal vindt. Let wel, het zijn geen bomen. De Joshua Tree is een yucca-soort, met de Latijnse naam: Yucca brevifolia. En die plant vind je hier opvallend veel. Daarom is de Engelse naam dus wat verwarrend. De naam Joshua Tree is ook bekend geworden door de band U2, die een album vernoemde naar de boom.

Joshua Tree National Park is beroemd vanwege de Joshua Tree, een soort palmboom die hier het landschap domineert. Ideaal voor foto's. Dit is een ruige semi-woestijn die je zelf moet ontdekken.

Het natuurgebied in Californië is zeer geliefd bij fotografen. Met name in de vroege ochtend en namiddag als het licht extra zacht is. De bomen waarnaar het park is vernoemd staan statig in het landschap als een soort poortwachters. 

Dit landschap wordt vaak in films en televisieseries gebruikt om het ruige Amerika te laten zien. Neem in dit natuurgebied de tijd, bijvoorbeeld om er te wandelen en te kamperen. Dit zijn de meest bekende, maar ook minder bekende bezienswaardigheden van het imposante natuurgebied.

Hidden Valley

De Hidden Valley in Joshua Tree National Park.

De Hidden Valley is helemaal niet zo verborgen, want dit is een zeer populaire vallei in Joshua Tree National Park. Je kunt hier goed wandelen in het typische landschap van Joshua Tree. Het wandelpad in 1,6 kilometer lang, maar perfect voor foto’s. Zeker aan het einde van de dag als het licht is. En de meeste andere toeristen zijn verdwenen. Ook kun je hier goed picknicken. Je vindt Hidden Valley in het noorden van het natuurgebied.

Keys View

Volgens veel bezoekers is Keys View het mooiste uitzichtpunt van Joshua Tree National Park. Je kijkt hier extreem ver over het landschap. Ook hier geldt dat je de mooiste foto’s kunt maken heel vroeg in de ochtend of in de late namiddag. Dan zul je zien dat Joshua Tree National Park tot de mooiste gebieden van Amerika behoort. Keys View vind je ook bij de noordwestelijke ingang van het park.

Arch Rock

Arch Rock in Joshua Tree.

De fraaie Arch Rock is een natuurlijke boog in Joshua Tree National Park. Om deze rots te zien moet je een halve kilometer lopen, wat zeker de moeite waard is. Zeker met een lage zon is dit een heerlijke plek.

Cholla Cactus Garden

Naast de Joshua Tree vind je hier talloze andere planten die kunnen overleven in dit warme en droge landschap. Waaronder de cholla cactus, een fraaie gevormde cactus. In de Cholla Cactus Garden zie je er heel veel. Hier vind je een korte wandeling met onderweg veel borden met informatie.

Barker Dam

Als je hier bent begrijp je dat water hier een spaarzaam goed is. Mede daarom werd in 1900 de Barker Dam aangelegd. Dit was in eerste instantie voor het vee. Maar ook voor de mijnwerkers die hier op zoek gingen naar onder meer goud.

Woestijndikhoornschapen in Joshua Tree National Park.

Tegenwoordig is het de beste plek om dieren in het woestijnlandschap te zien. Waaronder veel vogels, maar bijvoorbeeld ook het woestijndikhoornschaap. Dit is een onsersoort van het dikhoornschaap die gewend is aan de warmte en droogte. Ook kun je hier reptielen zien als de wonderlijke chuckwalla, het Woestijnkatoenstaartkonijn en nog veel meer dieren. Het beste moment is vroeg in de ochtend en laat in de avond.

Cottonwood Spring

Ook Cottonwood Spring is een bron in het droge landschap. En dus zie je ineens palmbomen en opvallend veel groen. Let op de oude molens die hier werden gebruikt voor goud. Ook hier kun je veel vogels spotten. Ga even zitten en kijk om je heen.

Skull Rock

Skull Rock in Joshua Tree National Park.

De naam Skull Rock is een beetje angstaanjagend. En ja, het is een wonderlijke rots. Hier zie je goed hoe erosie door de tijd heen de rotsen vorm geeft. En met een beetje creatieve geest zie je er een doodshoofd in. Deze rots is populair op sociale media. En als je hem ziet begrijp je waarom. al moet je wel de juiste positie vinden om het doodshoofd te zien. Skull Rock ligt langs de hoofdweg in het park.

Boy Scout Trail (28 km)

Voor fervente wandelaars is de Boy Scout Trail de beste optie. Als je het gebied in volle glorie wilt beleven is deze wandeling wat voor je. En dat alles in volledige rust. Het is populair om ook je tent mee te nemen. Onderweg kun je perfect kamperen. waarbij je kunt genieten van de zonsondergang en de magische zonsopgang.

Geology Tour Road (30 km)

Geology Tour Road in Joshua Tree National Park.

De Geology Tour Road is de mooiste weg door het park. Het is een zandweg, die perfect is voor auto’s met vierwielaandrijving. Als je dat niet hebt, check dan de condities. De weg is zo’n 30 kilometer lang. Hij brengt je langs talloze bijzondere locaties meteen rijke geschiedenis. Overal zie je bordjes met uitleg over de rotsformaties, het landschap en meer.

49 Palms Oasis Trail

De naam 49 Palms Oasis Trail zegt het al. Je wandelt hier naar een oase, midden in Joshua Tree National Park. Met palmbomen, veel struiken en natuurlijk water. Het is een heerlijk rustpunt. En ook hier kun je dieren zien, maar dan vooral vroeg in de ochtend.

Meer informatie: www.nps.gov/jotr

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen