Lombard Street

Meest bochtige straat ter wereld

Lombard Street in San Francisco staat bekend als de meest bochtige straat van de wereld. En hij is ideaal om zelf te rijden. Het meest beroemde deel van de weg is slechts één huizenblok lang, maar telt acht scherpe haarspeldbochten. Het is eenrichtingsverkeer, dus kies de juiste kant. Dit zijn de beste tips voor Lombard Street in San Francisco.


Als je hier bent begrijp je het. Lombard Street behoort tot de meest unieke straten ter wereld. Bij het aanleggen op de steile heuvel werd er bewust gekozen om het verkeer te laten slingeren. Anders zou de weg te steil worden.

Lombard Street moet je eens hebben bereden. De haarspeldbochten in de woonwijk zijn uniek. Het is leuk om te doen, maar het is ook leuk ook om te zien hoe mensen hier rijden. Waarbij sommigen het heel lastig vinden.

Auto rijden op Lombard Street.

De weg stamt uit 1923. Omdat de helling 27 graden is kon een normale weg niet. De eigenaar van de grond Carl Henry stelde destijds voor om de acht bochten aan te leggen. Waarbij je dus bocht na bocht neemt, terwijl je naar beneden rijdt. En ja, je moet wel opletten. Zeker ook op het andere verkeer. Want het kan hier druk worden.

Tegenwoordig is het één van de meest populaire attracties van San Francisco. En als je een (huur)auto hebt, neem dan vooral dit stukje weg. Wat velen niet weten is dat dit dus slechts een klein stukje van de gehele Lombard Street is.

Lekker overnachten in San Francisco

De stad is zeer de moeite waard om een paar nachten te verblijven. Er zijn talloze bars en restaurants voor een gezellige avond. Je vindt er talloze goede hotels, leuke appartementen en vakantiewoningen. Wees er wel op tijd bij, vaak zijn ze vaak ver van te voren volgeboekt.

Waar ligt Lombard Street?

De weg ligt tussen de kruisingen met Brodrick Street en Van Ness Avenue. Hij is precies twaalf huizenblokken lang. Hou er rekening mee dat je hier niet mag parkeren. Dit om verkeersoverlast te voorkomen. Als je alleen foto’s wilt maken kun het beste met de kabeltram komen. De Powell-Hyde kabeltramlijn rijdt langs de top van Lombard Street. En daar kun je dus uitstappen.

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen