Waarom moet ik hier heen?

Het beroemde carnaval van New Orleans moet je meegemaakt hebben: Mardi Gras. Met parades, ongekend veel muziek en veel gezelligheid op straat. Oh, en lekker eten. Waaronder het lokale 'Cajun Food'.

De term Mardi Gras komt uit het Frans. Het betekent letterlijk Vette Dinsdag, en dat is de dag voor Aswoensdag. In het Nederlands spreken we echter over Vastenavond, de laatste avond van carnaval.

De ontstaansgeschiedenis is bijzonder. Toen er nog geen koelkasten en dergelijke waren, moest al het eten dat de winter had overleefd worden opgegeten. Dit gebeurde met een groot feest. En net zolang en zoveel dat iedereen vet genoeg was om de periode te overbruggen tot de komende lente. Want dan kwamen de eerste gewassen weer van het land.

Iets wat je nu nog terug ziet op het festival. Er is opvallend veel eten te verkrijgen. En let op de kleuren die worden gebruikt. Dit is bijna altijd paars, groen en goud. Tevens is het tijdens Mardi Gras de gewoonte om kralen naar elkaar toe te werpen. Je zult er zelfs om worden gevraagd. “Throw me something” is een veelgehoorde kreet.

Meer informatie: www.mardigrasneworleans.com

Corno’s reistips:

Wil jij New Orleans bezoeken? Hierbij een aantal handige tips om je reis te regelen. Tip: maak een rondreis door Zuid-Amerika.

Festival