Het Mardi Gras in New Orleans

Beroemde festival van New Orleans

Het Mardi Grass Festival is bekend van New Orleans. Dit meerdaagse feest in de Verenigde Staten moet je eens meemaken. De diverse parades zijn intens, kleurrijk en met veel muziek. 

De term Mardi Gras komt uit het Frans. Het betekent letterlijk Vette Dinsdag, en dat is de dag voor Aswoensdag. In het Nederlands spreken we echter over Vastenavond, de laatste avond van carnaval. 

Het beroemde carnaval van New Orleans moet je meegemaakt hebben: Mardi Gras. Met parades, ongekend veel muziek en veel gezelligheid op straat. Oh, en lekker eten. Waaronder het lokale 'Cajun Food'.

Wanneer is Mardi Gras?

Het Mardi Gras Festival is gratis. Het wordt meestal aan het einde van februari georganiseerd rond onze data voor carnaval. Vaak worden al in januari diverse parades gehouden om alles te testen. En om het publiek te vermaken en feest te vieren, want dat hoort bij Mardi Gras.

Hoe is Mardi Gras ontstaan?

De ontstaansgeschiedenis is bijzonder. Toen er nog geen koelkasten en dergelijke waren, moest al het eten dat de winter had overleefd worden opgegeten. Dit gebeurde met een groot feest. En net zolang en zoveel dat iedereen vet genoeg was om de periode te overbruggen tot de komende lente. Want dan kwamen de eerste gewassen weer van het land. 

Iets wat je nu nog terug ziet op het festival. Er is opvallend veel eten te verkrijgen. En let op de kleuren die worden gebruikt. Dit is bijna altijd paars, groen en goud. Tevens is het tijdens Mardi Gras de gewoonte om kralen naar elkaar toe te werpen. Je zult er zelfs om worden gevraagd. “Throw me something” is een veelgehoorde kreet.

Family Gras

Family Gras is een evenement met feest en veel concerten, speciaal voor families. Dit wordt meestal een paar weken voor het Mardi Gras georganiseerd. En is ook leuk om mee te maken, maar mist wel de magie van het echte Mardi Gras.

Meer informatie: www.mardigrasneworleans.com

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen