New Orleans

Muziekstad bij uitstek

New Orleans is een bijzondere stad in de Verenigde Staten. Bijzonder, omdat jazz nog steeds het geluid van de straat is. Dit is ook de regio waar de smaakvolle Cajun-keuken. Proef maar eens de beroemde gerechten zoals Gumbo (stoofpot van vis en/of vlees) en Jambalaya (rijstschotel met kip). Het past bij dit stuk dat anders is dan de rest van het land.

New Orleans is vooral bekend vanwege de muziekcultuur. De stad is de bakermat van de gospelmuziek en de jazz. En ja, in de talloze bars kun je nog steeds genieten van live-muziek. Maar de stad is veel meer.

De stad ligt ligt in een van de mooiste (en ruigste) delen van Amerika. Om de stad heen liggen diverse natuurgebieden vol met alligators en talloze vogelsoorten. Ideaal voor wat uitstapjes. New Orleans en omgeving is heerlijk om zelf te ontdekken. Dit zijn de beste tips met bezienswaardigheden en excursies voor jouw bezoek.

French Quarter

De architectuur van het French Quarter in New Orleans.

Het French Quarter is het oudste en meest bekende district van de stad. Dat komt vooral door de koloniale architectuur die nog overal aanwezig is. Veel balkons op de huizen stammen uit de tijd dat de Fransen hier de scepter zwaaiden. De zijstraatjes zijn perfect om de Creoolse keuken te ontdekken. Met opvallend veel gerechten met vis, rivierkreeften en meer. Ontdek het zelf.

Bourbon Street

Bourbon Street is het kloppend hart van het French Quarter. Waar je lekker kunt wandelen, met veel shops, restaurants en barretjes. En hier zie je ook veel muzikanten, net als livemuziek in de bars. Hier hoor je altijd muziek.

Een optreden in een bar in New Orleans.

Mardi Gras World

Naast Mardi Grass kent New Orleans het zogeheten Mardi Gras World. Dit is een museum waar je talloze praalwagens kunt zien. het bijzondere is dat je een kijkje in de keuken krijgt van dit megafestival. En dus ook hoe deze praalwagens jaarlijks worden gemaakt. Wat vaak heel vernuftig is.

Cruise over de Mississippi

Cruise op de Mississippi in new Orleans,

Een cruise maken over de Mississippi rivier op een ouderwetse stoomboot. Het is een zeer populaire excursie, waarbij je veel van de stad zult zien. Er worden talloze riviercruises aangeboden. Je kunt kiezen uit een tochtje van een uur tot een paar dagen.

Audubon Nature Institute

Het Audubon Nature Institute is een grote dierentuin. Al hebben ze ook diverse musea in New Orleans. Het meest bekend zijn Audubon Zoo, waarvan vooral de Louisiana Swamp Exhibit zeer geliefd is. Hier kun je zien hoe rijk de natuur rond New Orleans is. Met alligators, veel vogels en nog meer.

Aquarium of the Americas heeft de focus op de onderwaternatuur van Noord-Amerika. Alsook die van Zuid-Amerika. Met talloze dieren.

New Orleans Jazz & Heritage Festival

Het New Orleans Jazz & Heritage Festival.

Het New Orleans Jazz & Heritage Festival is een jaarlijks terugkerend groot festival. Het tiendaags festival heet in de volksmond Jazz Fest. Waar je zowel bekende als lokale artiesten kunt zien en horen. Het Jazz Fest wordt eind april tot begin mei georganiseerd. Hou er rekening mee dat de meeste hotels dan al ver van te voren zijn uitverkocht.

St. Louis Cathedral

De St. Louis Cathedral in New Orleans.

De St. Louis Cathedral is oudste kathedraal die nog steeds wordt gebruikt in Amerika. De naam verwijst naar koning Louis uit Frankrijk. Hij stamt uit 1789 en kreeg in 1850 de huidige vorm.

De begraafplaats bij de kerk is onder meer de rustplaats voor de beruchte Voodoo priesteres Marie Laveau. Het trekt honderden pelgrims naar haar graf.

Voodoo Museum

Het Voodoo Museum in New Orleans.

Het Voodoo Museum in New Orleans is bijzonder. En nog steeds springlevend. Meer dan 15% van de inwoners van New Orleans gelooft nog steeds in deze religie. Voodoo kwam zo’n 500 jaar geleden met de Afrikaanse slaven mee naar New Orleans. Het Voodoo Museum is niet groot, maar wel interessant. Met veel uitleg.

Boek jouw excursies online:

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen