Waarom moet ik hier heen?

Het Metropolitan Museum of Art in New York is de moeite waard. Het museum herbergt meer dan twee miljoen kunstwerken uit alle hoeken van de wereld.

Het Metropolitan Museum of Art in New York herbergt maar liefst meer dan twee miljoen kunstwerken. Het museum behoort dan ook tot de toonaangevende musea op aarde. Wat je snel zult ervaren als je door de zalen loopt.

De kunstcollectie van het Metropolitan Museum of Art

Als je hier rond loopt zul je worden overweldigd door de vele schilderijen van zo’n beetje elke bekende schilder die ooit leefde. Wat je ook zult hebben bij de vele beeldhouwwerken van over de hele wereld.

Daarnaast zijn er talloze schatten uit de Klassieke Oudheid te vinden. Het museum wordt ook geroemd om zijn uitgebreide collectie Amerikaanse kunst. Aan de Hudsonrivier is een aparte vestiging te vinden voor middeleeuwse kunst. Ook de zogeheten Robert Lehman Collectie vind je hier.

Veel bezoekers komen vooral voor uitgebreide verzameling Het museum aan Egyptische, Romeinse en Griekse kunst. Al vind je hier ook veel Afrikaanse en Aziatische kunst. Alsook Maori-kunst uit Oceanië. Maar ook veel bijzondere kunst uit het Midden-Oosten, met Byzantijnse en islamitische kunstschatten.

Populair bij de lokale bevolking

Liefhebbers noemen het liefkozend the Met. In 1872 begon een groep Amerikanen een collectie op te bouwen. Waaronder uitgever George Palmer Putnam, maar ook de schilder Eastman Johnson.

Bijzonder detail is dat de eerste directeur Robert Lee Jenkins was. Zijn uitgebreide kunstcollectie werd als eerste tentoongesteld. Waarbij met name kunst uit de verschillende eeuwen veel aandacht kreeg.

Het is tevens één van de grootste musea ter wereld. Hier kun je uren dwalen en leren over de historie van onze planeet. De collectie besloeg met name de vele culturen die er ooit waren op onze planeet.

The Metropolitan Museum of Art ligt aan oostelijke kant van het Central Park in de wijk Manhattan. Online kun je eenvoudig kaartjes kopen.

Meer informatie: www.metmuseum.org

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Musea