Waarom moet ik hier heen?

Net als in het Guggenheim is in het Museum of Modern Art (MoMA) veel schilderwerk van talloze beroemde kunstenaars te zien. Waaronder Van Gogh, Mondriaan en Warhol.

Het MoMa in New York is een wereldberoemd museum. Het is een verzamelplaats voor kunst die niet in geld is uit te drukken. Met pronkstukken van alle beroemde schilders van de afgelopen eeuwen.

De collectie van Moma in New York

Denk aan Van Gogh (Sterrennacht), Mondriaan, Warhol, Picasso (Les Demoiselles d’Avignon), Monet (de Waterlelies), Matisse, Miró en Marcel Duchamp (Fietswiel). Daarnaast heeft het museum veel beeldhouwkunst en andere vormen van kunst. Net als het Guggenheim behoort het MoMa tot de toonaangevende musea ter wereld.

Meer informatie: www.moma.org

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten, zoals het MoMA, kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Musea