Waarom moet ik hier heen?

Het American Museum of Natural History is een toonaangevend museum in de wereld. Als je interesse hebt in onze aarde, het ontstaan ervan en de natuur is dit museum een bezoek waard. Het is ongekend groot en imposant.

Het Museum of Natural History in New York moet je zien. Het beroemde natuurhistorisch museum opende al in 1869 haar deuren. Het is een van de grootste musea ter wereld. En zeker van de Verenigde Staten.

De collectie van het Museum of Natural History

Het is wereldberoemd vanwege de talloze skeletten van dinosaurussen, maar ook de vele diorama’s van onze natuur maken het geheel levensecht. En je vindt hier talloze edelstenen. Een bezoek aan dit museum is een dwaaltocht door onze aarde. Met al zijn rijkdom, diversiteit en rijke ontstaansgeschiedenis. Veel mensen gaan naar dit museum als het regent, maar je kunt net zo goed gaan als de zon schijnt. Je zult het hier niet vervelen.

In het museum is daarnaast veel informatie te vinden over de evolutie (zowel mens als dier), maar ook over het complete dierenrijk en fossielen van bijvoorbeeld immense dinosaurussen. Let daarbij ook op hoe de dieren zijn neergezet in het imposante gebouw. Op deze manier maken ze nog meer indruk.

Onderzoek overal op de wereld

Het museum heeft al decennialang talloze medewerkers die overal ter wereld onderzoek doen. Waaronder Henry Fairfield Osborn die als eerste de Tyranosaurus Rex omschreef.

Dit museum is bijna het gehele jaar open. En is ook bij mooi weer de moeite waard. Maar zeker las het regent in New York is dit een heerlijke lek om enkele uren dor te brengen. En geloof me, je blijft hier waarschijnlijk langer dan je vooraf denkt. Neem dus je tijd hier.

De entreehal is zeer imposant. Met het skelet van een Tyranosaurus Rex. Hier kun je al op je gemak genieten van het dier. En hoe ongekend groot het moet zijn geweest.

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten, zoals het American Museum of Natural History, kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Bestel je tickets online:

Meer informatie: www.amnh.org

Musea