Waarom moet ik hier heen?

Het National Museum of the American Indian in Manhattan is onderdeel van het beroemde Smithsonian Institute. Een groot deel van de collectie is afkomstig uit de verzameling van George Gustav Heye.

Het Museum of the American Indian is een intrigerend museum in New York. George Gustav Heye had aan het begin van de 20e eeuw de grootste privéverzameling ter wereld van voorwerpen afkomstig van de inheemse Amerikaanse culturen. In 1922 zette hij het Museum of the American Indian in de stad op om deze verzameling te tonen.

Wie geïnteresseerd is in de oorspronkelijke bewoners van Amerika kan hier zijn hart ophalen. Er zijn diverse vaste tentoonstellingen over de diverse indianen die in de Verenigde Staten leven, of hebben geleefd. Daarnaast zijn er ook wisselende exposities. Het museum is realistisch en toont hoe de blanke man met zijn ziektes en dadendrang de indianen steeds verder terug drong. Met slachtpartijen tot gevolg. Ook vertelt het over hoe de huidige nakomelingen proberen hun cultuur in leven te houden. En dat is niet makkelijk, want veel Amerikanen laten hen nog steeds links liggen.

Museum is vernieuwd

Het huidige museum opende haar deuren in 1994. Het is een museum dat vaak wordt overgeslagen, maar zeer de moeite waard is als je meer wilt weten over dit land. En ook over de indianen die hier leefden voordat de Nederlanders kwamen. Er is overigens ook in Washington een National Museum of the American Indian te vinden.

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Meer informatie: www.nmai.si.edu

Musea