Ná Pali Coast

Een van de mooiste en ruigste kusten ter wereld. Ideaal om te wandelen of te kajakken

Ná Pali Coast ligt aan de noordwestelijke kust van het eiland Kauai op Hawaï. Talloze speelfilms zijn hier opgenomen, waaronder klassiekers als Jurrasic Park. Bergen storten in dit deel van Hawaï meer dan 1.000 meter recht naar beneden. Dit kustgebied in de Verenigde Staten is synoniem voor dramatiek. 

Er zijn diverse manieren om dit deel van Hawaï te ontdekken; met een kajak, te voet of vanuit de lucht. Toen ik hier was wist ik eigenlijk niet goed waar te beginnen. En het weer was ook niet optimaal; veel wolken waardoor het zicht beperkt was. En af en toe een regenbui.

De kust van Na Pali op Kauai wordt gezien als de meest ruige van Hawaii. Steile, ruig begroeide kliffen eindigen hier in de blauwe zee. De beroemde Na Pali-kust is ruim 23 kilometer lang.

Waimea Canyon

Het meest bekende deel op de Ná Pali Coast is de Waimea Canyon. Dit deel van de kloof is relatief makkelijk te bereiken. Ook vanuit de beroemde Waimea Canyon kun je een blik werpen op de steile rotsen die door wind en regen zijn ontstaan. Je kunt hier wandelen en, zoals ik, wachten tot de wolken verdwijnen. En dan genieten van het uitzicht.

Lees mijn tips voor de Waimea Canyon

Wandel de Kalalau Trail

Ik begon te wandelen over een deel van de Kalalau Trail. En was meteen gegrepen hoe groen het was. De relatie met de regenbuien hier is meteen duidelijk. De talloze kloven zijn door de eeuwen heen door de regen uitgeslepen. Maar zorgt ook voor veel leven.

Wandelend is er de 17 kilometer lange Kalalau Trail, die onder meer langs de Hanakapi’ai Falls komt. Deze beroemde watervallen zijn zeer de moeite waard. Als dat te ver is, kun je ook een deel van het pad te voet verkennen. Er staan diverse wegwijzers langs het pad met afstanden, zodat je altijd weet hoe ver je moet. En dan dus een keuze maken.

Wandelen op de Na Pali Coast.

Maak een tocht met een helikopter

Wie wil zien hoe mooi Na Pali is, moet eigenlijk met een helikopter de lucht in. Dan pas zie je hoe ruig dit deel van Hawaï is. En ook hoe opvallend groen. Op het eiland zelf worden diverse helikopter excursies aangeboden. Check vooraf wel het weer. als het te bewolkt is heeft het weinig zin.

Kajakken langs de kust van de Ná Pali Coast

Met een kajak moet je wel met de sterke stromingen en het weer rekening houden. Maar je kunt wel naar een plek peddelen, waar verder niemand kan komen. En daar je tent opzetten. De steile kliffen komen vanaf het water nog beter uit.

Hoe kom ik hier?

Het eiland Kauai is vanuit de lucht eenvoudig te bereiken vanuit de diverse andere eilanden. De bergen van Na Pali liggen in het noordelijke deel van het eiland en zijn slechts via één weg te bereiken.

Meer informatie: dlnr.hawaii.gov/dsp/parks/kauai/napali-coast-state-wilderness-park

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen