Waarom moet ik hier heen?

De kust van Na Pali op Kauai wordt gezien als de meest ruige van Hawaii. Steile, ruig begroeide kliffen eindigen hier in de blauwe zee. De beroemde Na Pali-kust is ruim 23 kilometer lang.

Ná Pali Coast aan de noordwestelijke kust van het eiland Kauai is synoniem voor dramatiek. Talloze films zijn hier opgenomen, waaronder klassiekers als Jurrasic Park. Bergen storten meer dan 1.000 meter recht naar beneden. Er zijn twee manieren: met een kajak of te voet.

Wandelend is er de 17 kilometer lange Kalalau Trail, die onder meer langs de Hanakapi’ai Falls komt. Als dat te ver is, kun je ook een deel van het pad te voet verkennen. Met een kajak moet je wel met de sterke stromingen en het weer rekening houden. Maar je kunt wel naar een plek peddelen, waar verder niemand kan komen. En daar je tent opzetten. De steile kliffen komen vanaf het water nog beter uit.

Ook vanuit de beroemde Waimea Canyon kun je een blik werpen op de steile rotsen die door wind en regen zijn ontstaan. De bergen van Na Pali liggen in het noordelijke deel van het eiland en zijn slechts via één weg te bereiken.

Meer informatie: dlnr.hawaii.gov/dsp/parks/kauai/napali-coast-state-wilderness-park

Corno’s reistips:

Hawaii heeft veel te bieden. Je kunt verschillende eilanden aan doen en allerlei avontuurlijke excursies en activiteiten doen. Hieronder een aantal handige tips om je (rond)reis te regelen.

EilandenWandelen