Waarom moet ik hier heen?

De New York Public Library is een beroemde bibliotheek. En zoveel meer dan een verzameling boeken. Hier kun je letterlijk verdwalen in boeken. Het gebouw stamt uit 1895 en straalt de liefde voor boeken uit. Heel erg zelfs.

New York Public Library; deze beroemde bibliotheek in New York moet je bezocht hebben. Het is een openbare bibliotheek waar je heerlijk kunt rond wandelen, kunt struinen en kunt zien wat de bezoekers hier doen. Bijvoorbeeld lezen, werken en natuurlijk zoeken naar boeken. Waarbij het hier vaak opvallend rustig is.

Mis niet de volledig van marmer gemaakte Astor Hall vol zuilen, de marmeren leeuwen bij de hoofdingang en de vele kunstwerken aan de muur maken het bijna een museum. Het is tevens een van de grootste openbare bibliotheken ter wereld.

Meer informatie: www.nypl.org

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.