Waarom moet ik hier heen?

De One World Trade Center (ook wel Freedom Tower genoemd) op Ground Zero is de hoogste toren van de Verenigde Staten. Op 27 april 2006 is de eerste steen gelegd na lang soebatten over geld, het ontwerp en natuurlijk de veiligheid.

Het One World Trade Center in New York wordt ook wel de Freedom Tower genoemd. De plek zelf hoeft nauwelijks een introductie. Hier wordt het verleden niet vergeten, met een museum, foto’s van slachtoffers en steunbetuigingen. Bijzonder is dat veel rondleidingen worden gegeven door zowel overlevenden, nabestaanden en ooggetuigen.

Hier wordt ook aan de toekomst (en het moraal) gewerkt. Op deze plek staat inmiddels het nieuwe World Trade Center, de Freedom Tower, dat nu al het hoogste gebouw van Amerika is en op 1 november 2013 officieel werd geopend.

Bijzondere architectuur

De architect Daniel Libeskind tekende voor het ontwerp. Bijzonder zijn de biologische en chemische filters in het ventilatiesysteem. Alsook het ruim 60 meter hoge voetstuk van beton dat het gebouw moet beschermen tegen aanslagen met bomauto’s. Het gebouw is maar liefst 541 meter hoog. Dat is 1.776 voet, wat een verwijzing is naar het jaar 1776, toen de VS onafhankelijk werd.

Meer informatie: onewtc.com

 

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten, zoals het One World Observatory Deck kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.