Waarom moet ik hier heen?

Wall Street kent iedereen. Het wordt vooral geassocieerd met de Amerikaanse beurs, de New York Stock Exchange. Maar het is ook een straat, en één met een Nederlands verleden. Toen de Nederlanders hier in de 17e eeuw waren heette dit de Walstraat.

Ooit was dit de Walstraat; tegenwoordig is het een synoniem voor het financiële centrum van de wereld. Want ja, Wall Street is een fenomeen. En je moet de gekte zien om te geloven. Dit is het financiële hart van de wereld.

Het is mogelijk een rondleiding te krijgen, waar je kunt zien hoe het hier aan toe gaat. Wees er wel op tijd bij, want het is populair en er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Regel je excursies vooraf online

Het beursgebouw heeft bij ingang zes massieve Corinthische zuilen. En natuurlijk de Amerikaanse vlag. Het gonst van de drukte. Overal en altijd.

Het is moeilijk voor te stellen dat deze straat ooit naast de aarden wal met houten palen lag. Die bescherming tegen de indianen moest bieden. Er is niets van terug te zien als je nu door Wall Street loopt. Rook je vroeger de bossen, nu ruik je hier het geld.

Meer informatie: www.thewallstreetexperience.com

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.