Waarom moet ik hier heen?

Wall Street kent iedereen. Het wordt vooral geassocieerd met de Amerikaanse beurs, de New York Stock Exchange. Maar het is ook een straat, en één met een Nederlands verleden. Toen de Nederlanders hier in de 17e eeuw waren heette dit de Walstraat.

Wall Street in New York behoort tot de meest bekende straten ter wereld. Tegenwoordig is het een synoniem voor het financiële centrum van de wereld. Want ja, Wall Street is een fenomeen. En je moet de gekte zien om te geloven. Dit is het financiële hart van de wereld.

Maar ooit was dit de Walstraat. De Nederlanders die hier kwamen wilden hun vesting beschermen tegen de indianen, maar ook tegen Engelsen en Fransen. Als je hier rond loopt is het moeilijk voor te stellen dat deze straat ooit naast een grote aarden wal met houten palen lag. Er is helaas niets van terug te zien als je nu door Wall Street loopt. Rook je vroeger de bossen, nu ruik je hier het geld.

Rondleiding op de beurs

Het is mogelijk een rondleiding te krijgen in de beroemde effectenbeurs. Zodat je kunt zien hoe het hier aan toe gaat. En ja, het is de gekste die je kent van films en televisieseries. Wees er wel op tijd bij, want het is populair en er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het beursgebouw heeft bij ingang zes massieve Corinthische zuilen. En natuurlijk wappert hier de Amerikaanse vlag. Het gonst van de drukte. Overal en altijd. Ik vind het intrigerend om te zien.

Regel je excursies vooraf online

Meer informatie: www.thewallstreetexperience.com

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.