Hoi An

Perfect bewaard gebleven handelsstadje in het hart van Vietnam

De stad Hoi An in Vietnam is een perfect voorbeeld van een 15e-eeuwse handelsstad. Waar je zowel zowel Aziatische als buitenlandse invloeden kunt zien. Je kunt hier lekker wandelen, goed shoppen en heerlijk op straat eten.

Voor een relaxte reis je af naar Hoi An. Vroeger was de stad een belangrijke havenstad en dat is nog goed te zien aan de statige gebouwen die de stad rijk is. Ik ging meerdere dagen naar Hoi An en genoot met volle teugen. Dit zijn de leukste excursies voor jouw reis.

De oude binnenstad van Hoi An is zeer de moeite waard. Met talloze bezienswaardigheden om te ontdekken. Ook kun je een paar bijzondere excursies doen in en rond de stad.

Winkeltjes in Hoi An. ©Corno van den Berg

De smalle straatjes van Hoi An

De stad stikt van de kleine straatjes met restaurants, musea, theehuisjes en kleine winkeltjes. Het toerisme wordt meer en meer van belang voor de stad maar gek genoeg merk je daar nog niet veel van als je door de stad dwaalt.

Hoi An staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Mede hierdoor is het centrum van de stad is niet meer toegankelijk voor auto’s en vrachtwagens. Daardoor is de stad een oase van rust. 

Op excursie in de avond in Hoi An. ©Corno van den Berg

Deze charmante stad heeft zo’n 60.000 inwoners en is een van de oudste steden van Azië. Opgravingen gaven in elk geval te kennen dat er al ruim 2.000 jaar sprake is van een nederzetting op de plek van Hoi An. 

Lampionnen tellen tijdens het Full Moon Festival

Een keer per maand is het Full Moon festival in de stad. De stad veranderd in een prachtige setting vol met honderden gekleurde lampionnen.  

Een man in Hoi An. ©Corno van den Berg

Mocht je nu toch even genoeg hebben van deze fijne stad, dan kun je een fiets huren voor een tochtje door de omgeving. Of ga gewoon even lekker bijkomen op een van de stranden die de stad rijk is. 

Door de verzanding van de rivier Thu Bon kunnen er minder en kleinere schepen de haven bereiken waardoor het stadje zijn idyllisch karakter behoudt.

Een lampenwinkel in Hoi An. ©Corno van den Berg