blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Cruise over de Amazone-rivier

Maak een boottocht over de ader van de Amazone

Een cruise op de beroemde Amazonerivier is de manier om deze immense watermassa te ontdekken. Deze meerdaagse boottochten beginnen meestal in Iquitos (Peru) of Manaus (Brazilië). om daarna de rivier af te dalen.

De meest populaire tocht begint in Peru; bij Iquitos. Je kunt bijvoorbeeld helemaal naar Manaus (Brazilië) varen, of zelfs helemaal tot de monding van de Amazone.

Vanuit Brazilië beginnen de cruises in Manaus, vanwaar de boten in de richting van de Atlantische Oceaan gaan. Ook hier geldt dat je allerlei verschillende soorten boten hebt. En dus ook in verschillende prijsklassen. Sommigen zijn relatief goedkoop, anderen duur, maar met meer comfort.

Overnachten op de boot

Een cruise op de Amazone rivier.

Welke trip je ook maakt, zorg wel dat je minimaal een overnachting op een boot hebt. De sfeer en alle geluiden eromheen maken de Amazone extra bijzonder.

Dieren onderweg

Onderweg kom je opvallend veel wilde dieren tegen. Ga dus geregeld het dek op en speur de oever af. Hou ook de bomen in de gaten en let op alles dat beweegt. Dieren die je hier kunt zien zijn diverse soorten apen en waarschijnlijk ook wel een luiaard en misschien otters die spelen in het water.

Ook passeer je talloze dorpjes die hier als ader fungeren voor de mensen die in de omgeving wonen. Bij sommigen leg je aan zodat je het dagelijkse leven op kunt snuiven. Een cruise over de Amazone is een machtige reis.