Waarom moet ik hier heen?

Wie het avontuur zoekt moet eens aan Azerbeidzjan denken. Het is een ideaal wandelland met veel bergen, meren en bossen. En met Yanar Dag, een wonderlijk natuurfenomeen.

Over Azerbeidzjan hoor je weinig. Of het moet zijn dat het grensconflicten heeft over een stuk land. Of over eilanden. Al komt de Formule 1 sinds kort ook in de hoofdstad Baku, waardoor het langzaam op de kaart wordt gezet. Maar het land maakte ooit onderdeel uit van de Zijderoute, alsook van het oude Sovjet-Unie tijdperk. Van beiden zijn de restanten nog zichtbaar.

Maar het land heeft de avontuurlijke reiziger zeer veel te bieden. Met veel natuurschoon en vriendelijke bewoners. En je ziet dan ook dat steeds meer reisorganisaties reizen aanbieden naar dit intrigerende land.

Olie en gas

Door de vondst van olie en gas is hier ook nieuwe rijkdom te vinden. Met name in Baku zie je opmerkelijke wolkenkrabbers en opvallend veel dure auto’s rijden. Maar zodra je deze stad uit rijdt verandert het landschap snel. De dorpen zijn rustiek en je komt vanzelf herders met hun schapen tegen.

Azerbeidzjan ligt in de Kaukasus en grenst aan de Kaspische Zee in het oosten, met heuse badplaatsen. Het grenst met Iran in het zuiden, Armenië in het westen, Georgië in het noordwesten en Rusland in het noorden.

Corno’s reistips:

Als je naar en door Azerbeidzjan wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.