Waarom moet ik hier heen?

Dit is een uniek dierenasiel. In Costa Rica kun je 900 honden uitlaten. Of simpelweg met ze spelen. Het is een diervriendelijk asiel, dat wordt gerund door vrijwilligers. En waar de honden een goed leven hebben. En jij kunt ze uitlaten.

Het asiel Territorio de Zaguates in Costa Rica is een paradijs voor zwerfhonden. De naam betekent ‘Land van de zwervers’. Het inmiddels beroemde asiel heeft een no-kill policy en jij kunt er als vrijwilliger aan het werk.

Elke dag worden de gecastreerde honden uitgelaten op een groot stuk land. En jij kunt mee. Sowieso is een bezoek meer dan de moeite waard. En je geld wordt gebruikt om de dieren te onderhouden. Wat wil je nog meer?

Bekijk de heerlijke foto’s:

honden-opvang-costa-rica
hondenasiel costa rica
vrijwilliger honden asiel costa rica

Corno’s reistips:

Costa Rica is een heerlijk land om doorheen te reizen. Je kunt je reis ook goed combineren met Nicaragua en/of Panama. Hieronder een aantal handige tips om je reis te plannen.

werken asiel honden costa rica
honden asiel

Hoe kom ik hier?

Je kunt het opvangcentrum vinden in de heuvels van Santa Barbara, in de Heredia provincie in Costa Rica.

Het is handig voorafgaande aan je bezoek contact met ze op te nemen, zodat je weet welke activiteiten er zijn, wat de beste tijd is en de kosten.

Een bezoek is eenvoudig te combineren met een rondreis door Costa Rica. Neem voor dit asiel wel de tijd. De meeste mensen die hier als vrijwilliger zijn willen langer blijven.

Meer informatie: www.facebook.com/territoriodezaguates

honden asiel costa rica