Falklandcaracara

De meest zeldzame roofvogel ter wereld

De Falklandcaracara is een unieke vogel. Hij leeft alleen op de Falklandeilanden (en wat omliggende eilanden) en is zeer zeldzaam. Maar hij wordt wel vaak gespot door reizigers, omdat ze erg nieuwsgierig zijn. Ze leven van dode pinguïns en andere dieren.

Je zult snel merken waarom ze ook wel flying devils worden genoemd. Of Johnny Rook, de naam die piraten aan het dier gaven die elke keer uit de lucht kwam aanvallen op de schepen op zoek naar eten. Maar eerlijk is eerlijk, ze zijn wel erg mooi. En dus heel bijzonder.

Een van de meest bedreigde roofvogels te wereld

De Falklandcaracara behoort tot de meest bedreigde roofvogels ter wereld. Hun aantal is minder dan 1.000 vogels. Dit komt vooral door hun beperkte leefgebied; de laaglanden van de Falklandeilanden. Maar ze werden ook veel bejaagd door de schapenboeren, wat inmiddels niet meer zo is.

Opmerkelijk is dat ze ondanks de jacht niet bang voor mensen zijn. Sterker nog, ze komen vaak op je af. Ze leven van aas en bevinden zich dus vaak bij pinguïns en de diverse andere dieren op de Falklandeilanden. Deze roofvogels zijn erg brutaal, ze stelen jonge pinguïns en albatrossen zo voor de poten van hun ouders weg.

alle 100 artikelen over Dieren

Bekijk alle artikelen