Waarom moet ik dit dier zien?

Een ontmoeting met een bruine beer is gaaf, maar ook wel wat eng. Als er genoeg afstand is kun je dit dier op je gemak bekijken. Wat indrukwekkend is.

De bruine beer in Europa is volgens wetenschappers dezelfde als in Noord-Amerika. Je kunt deze gevaarlijke dieren op diverse plaatsen zien; zowel in Europa als Noord-Amerika. Zoals in de bossen van Finland, maar ook de Pyreneeën, het ruige Slovenië en diverse plaatsen in de Verenigde Staten en Canada.

Waar kan ik de bruine beer zien?

Waaronder talloze bekende nationale parken, waar ontmoetingen met deze roofdieren heel gewoon zijn. En het is de reden waarom veel reizigers juist dit dier willen zien. Het is spannend, maar vooral ook gaaf. Hou dus je ogen open als je gaat wandelen, zowel in Europa als in Canada bijvoorbeeld.

De Engelse naam is brown bear als wordt ook vaak grizzly bear gebruikt. Wat feitelijk hetzelfde is, al wordt er ook wel een grote ondersoort mee bedoeld. De Latijnse naam van de bruine beer is ursus arctos. de bruine beer heet het grootst verspreidingsgebied van alle soorten beren ter wereld.

De bruine beer bestaat opvallend genoeg in diverse kleuren. Hij kan zo goed als zwart zijn, maar ook bijna wit. Waardoor het soms nog lastig is om ze te herkennen. Maar ze zijn bijvoorbeeld veel groter dan een zwarte beer

Bruine beren eten van alles. Veel mensen denken dat ze alleen vlees eten, of bijvoorbeeld vissen zoals zalm. Maar deze dieren eten bijvoorbeeld ook bessen in het voorjaar. En zelfs bladeren. Al jagen ze ook op jonge dieren, vogels en meer. Het zijn opportunisten; als hun voedsel eenvoudig te verkrijgen is doen ze het.

 

De beste plekken om de bruine beer te zien: