Waarom moet ik dit dier zien?

De reuzenpanda heeft door zijn zwart-witte vacht, zijn waggelende loop en de manier waarop het dier bamboe eet (op zijn dooie gemak) heeft hij een hoge aaibaarheidsfactor. Ze zijn niet echt sociaal naar soortgenoten toe, behalve bij de paring (februari tot en met mei).

Engelse naam: giant panda, Latijnse naam: ailuropoda melanoleuca

Onder leiding van een lokale panda-tracker, of spoorzoeker, kan je in de bergwouden van China op zoek naar de reuzenpanda. Maar de kans dat je ze ziet is klein, heel klein.

De paden kunnen steil en moeilijk toegankelijk zijn, het weer slecht en koud. Maar bij het zien van deze knuffelberen in het wild waarschijnlijk snel vergeten.

 

De beste plekken om de reuzenpanda te zien: