blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Seychellen reuzenschildpad

Bijzondere bewoner van deze paradijselijke eilanden

De Seychellenreuzenschildpad vind je op diverse eilanden van de Seychellen. Deze dieren zijn heerlijk traag en kun je goed bekijken. Ook kun je goed zien hoe ze, op hun gemak, eten en zich langzaam verplaatsen. 

De Seychellenreuzenschildpad leeft in open plekken in het bos, heide en drogere delen van moerassen, maar wordt ook wel op het strand gezien. Daarnaast worden deze dieren vaak bij lodges gezien, omdat deze vaak grasvelden hebben waar ze graag komen eten.

Niet bang voor mensen

Als je rond loopt op de diverse eilanden van de Seychellen kom je deze dieren tegen. Ze zijn niet bang, je kunt redelijk dicht komen. Zorg er wel altijd voor dat de dieren hun pad kunnen vervolgen. Het schil op hun rug kost veel energie. En zoals je kunt zien bewegen deze dieren niet zo heel veel. 

Andere soorten

Het is overigens een andere soort dan de Galapagosreuzenschildpad, die alleen op de Galapagoseilanden voorkomt. Ze zien er redelijk hetzelfde uit, maar door evolutie zijn ze toch compleet anders.

Beste plekken om de Seychellenreuzenschildpad te zien

Je kunt dit dier op diverse eilanden zien. Maar de grootste kans heb je op Praslin, La Digue, Bird Island, Curieuse, Silhouette en Aldabra.

alle 100 artikelen over Dieren

Bekijk alle artikelen