Waarom moet ik hier heen?

Ethiopië kampt al decennialang met een verkeerd imago. Wij kennen het als land waar geregeld hongersnood heerst. Maar het land kent ook bergen en vulkanen. Daarnaast herbergt het unieke stammen en bijzondere dieren als de Ethiopische wolf.

Ethiopië heeft een negatieve naam. Door de hongersnood in 1984 en de extreme televisiebeelden van hongerige kinderen kent iedereen het land. Maar is het ook een vakantiebestemming?

Opmerkelijk genoeg is dit misschien wel het meest diverse land in Afrika. En een ideaal land voor een avontuurlijke vakantie. Zelfs een rondreis is goede uitdaging. En je kijkt je ogen uit. In de savannes in het zuiden leven talloze bijzondere stammen. Waaronder de Mursi, die wereldberoemd zijn vanwege hun lipschotels.

Corno’s reistips:

Ethiopië; een vakantiebestemming die niet op iedereen zijn Bucket List terug komt. Een zeer divers land. Prachtige natuur en bijzondere historische culturele plekken zijn de ultieme combinatie voor een reiziger. Een rondreis door Ethiopië is een reis die je niet snel vergeet.

Maar het land kent ook bergen, sterker nog: echte bergen van meer dan 4.000 meter. Waar bijzondere planten en dieren leven. Simien Mountains en Bale Mountains zijn opmerkelijke Afrikaanse bergplateaus. Daarnaast kent het land Aksum, waar opmerkelijke bewerkte granieten rotsen zijn te vinden.

En de Ark des Verbonds mogelijk ook. Ethiopië kent ook Lalibela, de enige plek ter wereld waar complete kerken in rotsen zijn gehakt. Een rondreis is een ervaring voor de zintuigen.