Waarom moet ik hier heen?

De Danakil-Woestijn is bizar. Het is een van de droogste, maar ook heetste plekken op aarde. Het bestaat vooral uit vele vulkanische activiteiten en zoutformaties.

Engelse naam: Danakil Desert or Danakil Depression

De Danakil is ongekend mensonvriendelijk. Maar ook onwerkelijk prachtig. Het is hier altijd warm (of eigenlijk heet). Lees: met temperaturen overdag van boven de 50 ° C.

En door de vulkanen zijn er diverse heetwaterbronnen. En zijn gevaarlijke gassen normaal. Maar als je je goed voorbereidt is er weinig aan de hand. Je vindt hier een woestijn, maar geen gewone.

De Danakil-Woestijn is het laagste punt van Afrika. En ook één van de laagste in de wereld. Met onder meer het het Assalmeer dat zo’n 155 meter beneden het zeeniveau ligt. Het heeft en zoutgehalte van 35%, waardoor het op één na zoutste meer ter wereld is. Hier wordt massaal zout gewonnen door de lokale bevolking; de Afar.

Het is een uniek landschap dat door het hete klimaat niet eenvoudig te bereizen is. Al krijg je er heel veel voor terug. Zoals de Erta Ale-vulkaan, maar nog zoveel meer.

Hoe kom ik hier?

De Danakil-Woestijn in de Afar-driehoek, in het noordoosten van Ethiopië.

Corno’s reistips:

Ethiopië; een vakantiebestemming die niet op iedereen zijn Bucket List terug komt. Een zeer divers land. Prachtige natuur en bijzondere historische culturele plekken zijn de ultieme combinatie voor een reiziger. Een rondreis door Ethiopië is een reis die je niet snel vergeet.