Waarom moet ik hier heen?

Volgens de Ethiopiërs staat de Gouden Ark (ook wel Ark des Verbonds genoemd) in Aksum. Tegenwoordig wordt het kerkje extreem zwaar bewaakt. Als man mag je in de buurt komen, maar vrouwen niet. Een wonderlijke plek.

Engelse naam: Ark of the Covenant

Archeologen bekvechten al jaren over de waarheid van de claim dat de Gouden Ark in Aksum ligt. In een klein kerkje zou de echte Gouden Ark (ook bekend als Ark des Verbonds) liggen, die door de Aksumieten van Israël naar Ethiopië is gebracht. Toeristen mogen tot tien meter komen van de kerk, een regel die is ingesteld nadat een Turkse toerist probeerde over het hek te klimmen.

Corno’s reistips:

Ethiopië; een vakantiebestemming die niet op iedereen zijn Bucket List terug komt. Een zeer divers land. Prachtige natuur en bijzondere historische culturele plekken zijn de ultieme combinatie voor een reiziger. Een rondreis door Ethiopië is een reis die je niet snel vergeet.

Tegenwoordig wordt het kerkje extreem zwaar bewaakt. Een monnik is de enige die de Ark mag zien en hij vertelt niets over zijn geheim. En omdat er verder niemand ooit een blik op het voorwerp heeft kunnen werpen kan het niet worden bevestigd of ontkracht. Feit is wel dat het plek een mystieke uitstraling heeft, zeker ook door de vele gelovigen die hier naar toe komen.

Let op!

Alleen mannen mogen de kerk benaderen, vrouwen worden in dit deel van de stad geweerd.