Waarom moet ik hier heen?

De Filipijnen is meer dan zonovergoten goudgele stranden, palmbomen en kristalhelder water. Idyllische eilanden en intrigerende dieren als de walvishaai en het spookdiertje. En de keuken. Een rondreis over de Filipijnen is een feest voor de zintuigen.

De Filipijnen bestaan uit 7.107 eilanden. Ideaal om te eilandhoppen dus. Dit kan per veerboot, maar ook per traditionele houten vissersboot. Of per zeilschip natuurlijk. Een veerboot is niet meer dan een vervoermiddel van A naar B.

Een Filipino laat zich fotograferen.
Een Filipino laat zich fotograferen.Corno van den Berg

Een houten vissersboot is datgene wat je bij dit soort tropische bestemmingen verwacht. Een dek om te zonnebaden, de zon op je hoofd en de wind in je haren. Met de zee om je heen en her en der een eiland met palmbomen, stranden en dorpjes.

De eilandjes zijn zeer fotogeniek....
De eilandjes zijn zeer fotogeniek….Corno van den Berg

De Filipijnen moet je beleven; boven en onderwater. De keuze waar het water in te gaan is groot. Beroemd zijn Apo Island (zeeschildpadden), Donsol (walvishaaien), Coral Garden bij Puerto Gallera en Hundred Islands National Park. Maar feitelijk kun je overal goed duiken, alsook snorkelen. En is het zelf ontdekken misschien nog wel het leukst.

Een groepje kinderen eet in de schaduw van een boom.
Een groepje kinderen eet in de schaduw van een boom.Corno van den Berg

Hoogtepunten van de Filipijnen

De Filipijnen; bekend van oneindige stranden, bijzondere dieren (boven en onderwater) en vriendelijke mensen. Hoog tijd voor een rondreis.

Reisverhaal
Filipijnen beste rondreis

De Filipijnen is een immense groep eilanden. Maar er is meer dan de vele stranden, bijzondere dieren (boven en onderwater) en vriendelijke mensen. Hoog tijd voor een rondreis door een intrigerend land. Al is het te groot voor één reis...

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar de Filipijnen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.