Filipijnen

Ruim 7.100 eilanden met een ongekende diversiteit

De Filipijnen is meer dan zonovergoten goudgele stranden, palmbomen en kristalhelder water. Idyllische eilanden en intrigerende dieren als de walvishaai en het spookdiertje. En de keuken. Een rondreis over de Filipijnen is een feest voor de zintuigen.

De Filipijnen bestaan uit 7.107 eilanden. Ideaal om te eilandhoppen dus. Dit kan per veerboot, maar ook per traditionele houten vissersboot. Of per zeilschip natuurlijk. Een veerboot is niet meer dan een vervoermiddel van A naar B.

A local is happy to be in the picture. ©Corno van den Berg

Een houten vissersboot is datgene wat je bij dit soort tropische bestemmingen verwacht. Een dek om te zonnebaden, de zon op je hoofd en de wind in je haren. Met de zee om je heen en her en der een eiland met palmbomen, stranden en dorpjes.

The islands all look good in photos… ©Corno van den Berg

De grote diversiteit van de Filipijnen

De Filipijnen moet je beleven; boven en onderwater. De keuze waar het water in te gaan is groot. Beroemd zijn Apo Island (zeeschildpadden), Donsol (walvishaaien), Coral Garden bij Puerto Gallera en Hundred Islands National Park. Maar feitelijk kun je overal goed duiken, alsook snorkelen. En is het zelf ontdekken misschien nog wel het leukst.

Kids enjoying a snack in the shade of a tree. ©Corno van den Berg

Alle 6 Bucket List Tips voor Filipijnen