Waarom moet ik hier heen?

Sommige bestemmingen zijn onbekend, maar dan is het onterecht. Zoals het eiland Camiguin op de Filipijnen. Met vulkanen en een wonderlijk strand in zee.

Camiguin op de Filipijnen is relatief onbekend bij de toerist. Daarom wilde het verkeersbureau van het eiland een unieke video maken om zichzelf te promoten. Geen gelikte beelden van het landschap, maar juist de persoonlijke beleving. Geen bikinibabes, maar iemand die op zoek is naar een heerlijke vakantie. En het is gelukt. De video met de toepasselijke naam ‘No words’ is inmiddels viraal gegaan. En terecht, kijk maar. Ik wil er zeker heen nu, jij?

Bekijk hier de briljante video:

 

Camiguin: Ongekend mooi

De bewoners van het eiland noemen hun woonplaats ‘Island Born of Fire’. Wat terecht is, want dit eiland is vulkanisch. Sterker nog, het heeft de meeste vulkanen per vierkante kilometer ter wereld. In totaal vind je hier 7 vulkanen; met mooie namen als Hibok Hibok, Mambajao, Guinsiliban, Timpoong en (toepasselijk) Vulcan. De hoogste vulkaan op Camiguin is Mount Timpoong met maar liefst 1.614 meter. Die je relatief eenvoudig kunt beklimmen.

Ook heeft het eilanden een regenwoud, diverse watervallen en opmerkelijke witte stranden. Waaronder een ‘drijvend’ strand dat voor de kust ligt. Dat toepasselijk ‘white Island’ heet. Wat wel tot één van de mooiste op aarde behoort als je de foto’s ziet.

Daarnaast is het duiken en snorkelen op Camiguin zeer de moeite waard. Het koraalrif is nog in goede staat, met opvallend veel vissen zoals je kunt zien op onderstaande video.

De schoonheid van het eiland is groot:

Camiguin Filipijnen