Camiguin

Ongekend mooi, maar onbekend eiland op de Filipijnen

Camiguin op de Filipijnen is relatief onbekend bij de toerist. Het ligt ten zuiden van het populaire eiland Bohol, maar wordt vaak overgeslagen.  Sommige bestemmingen zijn onbekend, maar dan is het onterecht. Camiguin heeft meerdere vulkanen, een uniek strand en veel natuur.

Door sociale media worden bepaalde locaties op de Filipijnen veelvuldig bezocht. En dus ook veel niet. Camiguin zie je af en toe voorbij komen, maar niet al te vaak. Waardoor je dit eiland nog goed kunt bezoeken. Zonder over hordes toeristen te moeten stappen. En het heeft enkele bijzondere bezienswaardigheden. die je eenvoudig met een excursie kunt ontdekken.

Camiguin: Ongekend mooi

De bewoners van het eiland noemen hun woonplaats Island Born of Fire. Wat terecht is, want dit eiland is vulkanisch. Sterker nog, het heeft de meeste vulkanen per vierkante kilometer ter wereld. 

In totaal vind je hier 7 vulkanen; met mooie namen als Hibok Hibok, Mambajao, Guinsiliban, Timpoong en (toepasselijk) Vulcan. De hoogste vulkaan op Camiguin is Mount Timpoong met maar liefst 1.614 meter. Die je relatief eenvoudig kunt beklimmen.

Berg Hibok Hibok Beklimmen

Mount Hibok Hibok op Camiguin.

Hibok Hibok is de meest bekende vulkaan. Hij is 1.332 meter hoog en populair bij wandelaars. Je begint bij Ardent Hot Springs en krijgt op de top een ongekend vergezicht als beloning. Waarbij je andere eilanden als Bohol en Siquijor kunt zien. Neem de tijd voor deze excursie. Op de terugweg kun je lekker relaxen in de warmwaterbaden.

Het unieke strand van White Island

Het wonderlijke White Island van Camiguin.

White Island is een must. Het is een zandbank die elke keer een andere vorm aanneemt door de stroming. Het lijkt een drijvend strand dat voor de kust ligt. De naam White Island is toepasselijk, al wordt ook vaak white Beach gebruikt. Het behoort wel tot één van de mooiste op aarde behoort als je de foto’s ziet.

The Sunken Cemetery

De zonsondergang bij The Sunken Cemetery op Camiguin.

The Sunken Cemetery is een begraafplaats die door een vulkaanuitbarsting in 1871 onder de zeespiegel verdween. Op de plek waar The Sunken Cemetery was is nu een groot kruis in zee geplaatst. Het is nu een populaire plek voor de zonsondergang.

Regenwoud en watervallen

Ook heeft het eiland een regenwoud, waar je goed in kunt wandelen. En je bijvoorbeeld diverse watervallen kunt bezoeken. Ook kun je een boat tour nemen waarbij je andere witte stranden bezoekt. En ga eens snorkelen in het heldere water. Je zult talloze kleurrijke vissen ontdekken.

De meeste plekken om te overnachten vind je op Mambajao, dat de hoofdstad is van de provincie. Je kunt kiezen uit hotels en guesthouses. 

Hoe kom ik hier?

Het eiland is direct te bereiken vanuit Manilla met het vliegtuig. Dit kan ook vanuit Cebu bijvoorbeeld. daarnaast kun je met de veerboot naar Camiguin. Deze ferry’s vertrekken vanuit Balingoan.

Daarnaast is het duiken en snorkelen op Camiguin zeer de moeite waard. Het koraalrif is nog in goede staat, met opvallend veel vissen.

Naar de Filipijnen?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips
Bekijk alle artikelen