Chocolate Hills van Bohol

Wandel door wonderlijke heuvels die op chocolade lijken

De Chocolate Hills op het eiland Bohol zijn meer dan duizend puisten in het hart van het eiland. Het is een van de meest populaire bezienswaardigheden van de Filipijnen. Of eigenlijk mooie iconische heuvels, alsof een kunstenaar ze hier heeft neergelegd. Ze zijn meestal bruin. Je kunt ze op diverse manieren bezoeken. En foto's maken natuurlijk.

Wandelen in de Chocolate Hills

De meeste toeristen komen naar het uitkijkpunt. Waarna ze weer gaan. En dat is zonde. Je kunt hier talloze wandelingen maken. Waarbij je tussen de heuvels door loopt. Dit kan over zandwegen, maar ook over diverse wandelpaden. Het is overal groen om je heen. Vraag ter plekke naar de mogelijkheden.

Ook de heuvels zijn opvallend als ik er ben. En groene chocolade ken ik niet. Ze zullen toch geen duurzame chocolade bedoelen? Een stem verstoort mijn gedachten. De gids legt het uit. Van februari tot en met mei verdroogt het gras op de heuvels, dat dan bruin wordt. Dat verklaart de naam. En de rest van het jaar zijn ze groen.

Wandelen langs de Chocolate Hills en rijstvelden.

De wonderlijke heuvels

In een gebied van meer dan 50 vierkante kilometer liggen 1.268 vrijwel gelijke kegelvormige heuvels van zo’n 50 meter hoog. Ze zijn grotendeels begroeid met gras, maar tijdens het droge jaargetijde droogt dat uit waardoor het bruin wordt. Vandaar de naam.

Een spookdiertje in de Chocolate Hills op de Filipijnen.

Een spookdiertje is een kleine halfaap die van boom naar boom springt. Ze zijn ongekend mooi, maar ook bijzonder om te zien. Op dit eiland vind je ook het Philippine Tarsier Foundation om deze wonderlijke dieren te beschermen tegen uitsterven.

Het ontstaan van de Chocolate Hills

Volgens geologen zijn de heuvels ontstaan door eeuwenlange erosie. Door de tijd heen hebben wind en regen voor grootschalige verwering gezorgd. Waardoor heuvels zijn ontstaan.

Al zijn er ook legendes onder de lokale bevolking die een ander verhaal vertellen. Waaronder die van de reus Arogo die verliefd was op het meisje Aloya. Toen ze doodging veranderden zijn tranen in de heuvels om je heen.

Naar de Filipijnen?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips
Bekijk alle artikelen