Epidaurus

Best bewaarde amfitheater uit de Griekse Oudheid

Epidaurus was ooit een complete Oud-Griekse stad. Het ligt op het schiereiland Argolis in Griekenland. In dit immense gebied zin nog talloze overblijfselen te vinden van de oude stad. Met als absolute kroonjuweel het Theater van Asklepios, zoals het immense amfitheater officieel heet.

De stad lag in de bossen op het schiereiland Argolis. In de 19e eeuw zijn de ruïnes van Epidaurus opgegraven, waaronder meerdere tempels en het immens grote amfitheater, waar nog steeds voorstellingen worden gehouden.

Paliá Epídavros (Oud-Epidaurus)

Aan zee ligt de oude havenstad met resten van de antieke haveninstallaties. Een deel ervan ligt nu onder water. Ook vind je hier een theater en een vroegchristelijke kerk.

Archéa Epidavros (Antiek-Epidaurus)

Dit is de beroemde cultusplaats van Asklepios, met het best bewaarde amfitheater uit de Griekse Oudheid. Archaía Epídavros is tegenwoordig de verzamelnaam van diverse dorpen: Paleá Epídavros, Néa Epídavros, Ano Epídavros, Koliáki, Trachiá en Dímena. Dit bijzondere gebied ligt ca. 10 km landinwaarts.

In het Theater van Asklepios worden nog steeds voorstellingen gegeven. Een voorstelling bijwonen is een unieke en onvergetelijke ervaring. En je zult snel begrijpen waarom dit tot de lijst met Werelderfgoed van UNESCO behoort.

Néa Epidavros (Nieuw-Epidaurus)

Dit is het nieuwe dorp, dat vlak bij Oud-Epidaurus ligt. Ook hier zie je nog diverse overblijfselen.


Naar Griekenland?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 13 artikelen over Griekenland

Bekijk alle artikelen