Waarom moet ik hier heen?

Epidaurus is een Oud-Griekse stad op het schiereiland Argolis, gelegen in de bossen. In de 19e eeuw zijn de ruïnes van Epidaurus opgegraven, waaronder meerdere tempels en het immens grote amfitheater, waar nog steeds voorstellingen gehouden worden.

Epidaurus was ooit een complete Oud-Griekse stad. Het ligt op het schiereiland Argolis. In dit immense gebied zin nog talloze overblijfselen te vinden van de oude stad. Met als absolute kroonjuweel het Theater van Asklepios, zoals het immense amfitheater officieel heet.

Paliá Epídavros (Oud-Epidaurus):

Aan zee ligt de oude havenstad met resten van de antieke haveninstallaties. Een deel ervan ligt nu onder water. Ook vind je hier een theater en een vroegchristelijke kerk.

Archéa Epidavros (Antiek-Epidaurus):

Dit is de beroemde cultusplaats van Asklepios, met het best bewaarde amfitheater uit de Griekse Oudheid. Archaía Epídavros is tegenwoordig de verzamelnaam van diverse dorpen: Paleá Epídavros, Néa Epídavros, Ano Epídavros, Koliáki, Trachiá en Dímena. Dit bijzondere gebied ligt ca. 10 km landinwaarts.

Néa Epidavros (Nieuw-Epidaurus):

Dit is het nieuwe dorp, dat vlak bij Oud-Epidaurus ligt.

In het Theater van Asklepios worden nog steeds voorstellingen gegeven. Een voorstelling bijwonen is een unieke en onvergetelijke ervaring.

Meer informatie: whc.unesco.org/en/list/491

Oude Grieken