Waarom moet ik hier heen?

Griekenland is zoveel meer dan een relaxte zonvakantie. Maar Santorini, Mykonos en andere eilanden zijn ideaal om te wandelen bijvoorbeeld. En er zijn talloze beroemde historische plaatsen uit het ongekend rijke Griekse verleden.

Griekenland is vooral bekend door zijn geschiedenis, het land heeft een vooraanstaande rol gespeeld in de klassieke oudheid. In het Oude Griekenland is de democratie als staatsvorm tot ontplooiing gekomen. Vandaag de dag zijn er nog vele tempels en witte dorpen te bezichtigen. Tevens kun je genieten op een van de vele eilanden.

Griekenland is voor velen een relaxte zonvakantie op één van de vele eilandjes. Met lekker weer, heerlijk eten en niets anders doen dan uitrusten. En af en toe een excursie maken. Een stedentrip Athene is al jaren populair, niet alleen bij ons. Net als het beroemde Knossos op Kreta bezoeken. Al kun je hier ook de beroemde Samaria-kloof lopen. Of de Middeleeuwse stad Rhodos. Of die van Korfoe.

Maar Griekenland heeft talloze beroemde historische plaatsen. Waaronder Delphi, dé cultusplaats van de god Apollo, het meest gerespecteerde orakel van de gehele oudheid. Andere bekende plaatsen zijn Mystras, Olympia, Delos, Pythagoreion en Heraion van Samos, Aigai (het moderne Vergina) en Mycene en Tiryns.