Waarom moet ik hier heen?

Antigua Guatemala is een wat verwarrende naam voor de oude hoofdstad van het lang. Hier kun je dagen verblijven onder de rook van de vulkaan met de fraaie naam Volcán de Agua. Het is ook een perfecte plek om Spaans te leren.

Antigua Guatemala is wat Midden-Amerika zo bijzonder maakt. Deze oude stad in Guatemala is een bonte mix van moderne, maar vooral ook historische gebouwen. En om het plaatje af te maken, een vulkaan op de achtergrond. Hier kun je uren struinen door de straatjes, langs winkeltjes, barretjes en lokale restaurantjes.

In de vallei van Panchoy, omringd door drie vulkanen, ligt de oude hoofdstad Antigua Guatemala. Dat vaak wordt afgekort tot Antigua. Het door UNESCO beschermde stadscentrum bestaat uit talloze kerken en ruïnes met een koloniale bouwstijl.

Bekijk de video van Antigua Guatemala

video Antigua Guatemala

De stad is populair voor buitenlanders om er taallessen te nemen, met name in het Spaans. Waarbij je hier bijvoorbeeld een week blijft en les neemt, en daarna op reis gaat door Guatemala en of Mexico.

Daarnaast is Antigua Guatemala een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. De sfeer en de ligging maken een verblijf erg aangenaam. Blijf hier dus ietsje langer…

Meer informatie:www.unesco.nl/erfgoed/antigua-guatemala