Waarom moet ik dit doen?

De aangepaste campers van Cozy Campers zijn ideaal om IJsland te verkennen. Door het speciale dakraam kun je het Noorderlicht goed zien in de winter. Maar ook de Midzomernachtzon in de zomer.

De Cozy Campers (what’s in a name) in IJsland hebben een dakraam als dak. Zodat je in de nacht het Noorderlicht kunt zien. En als je deze campers ziet ben je verkocht. Deze campers zijn ideaal om het ruige IJsland te verkennen in de winter. En in de zomer natuurlijk voor de Midzomernacht. Maar het grote glazen dakraam lijkt vooral zeer geschikt om te genieten van het Noorderlicht.

Cozy camper IJsland

Het Noorderlicht in je camper

Het Noorderlicht laat zich vooral in de avond en nacht zien. En dus moet je opletten in je restaurant of hotel of dit grootse fenomeen zich laat zien aan de hemel. Waarbij je ook nog eens een grote kans hebt op lichtvervuiling, waardoor je het veel minder goed kunt zien. Niet in de Cozy Camper, die vaak op meer afgelegen plekken staat.

camper noorderlicht

Als je slaapt in een Cozy Camper wordt je vanzelf wakker als de groene dansende gordijnen zich openbaren boven je. En hoef je niet de winterse kou in om het te zien. Je kunt vanonder de deken saampjes gezellig genieten van het spektakel. Wat heb je dus nog meer nodig?

beste campers IJsland

Goedkoop

Maar er zijn meer redenen waarom deze speciale campers wel erg interessant zijn. IJsland is een duur land. Dit geldt voor zo’n beetje alles in het land. Met name autohuur, eten en overnachtingen zijn stevig aan de prijs. En met Cozy Camper bespaar je op alle drie. Vooral op de hotelkosten.

In de camper zit een gasstel, afwasbak, koelkast en alle voorzieningen om te kunnen koken en eten. Dus kun je zelf koken, wat ook veel geld scheelt. En het is warm, ook niet onhandig op IJsland.

Cozy camper prijs

De campers zijn in de maanden dat het Noorderlicht te zien is (in de winter) niet erg duur in vergelijking met andere accommodaties op IJsland. Check zelf de prijzen maar.

Corno’s reistips:

Als je IJsland bezoekt, moet je eigenlijk wel het eiland rond gaan. Afhankelijk van het aantal dagen, kun je je route kiezen. Of van tevoren een rondreis boeken zodat je zeker bent dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.

Vrij kamperen

Veel mensen denken dat je op IJsland vrij mag kamperen, maar dat is niet waar. Er is een uitzonderingsregel voor kleine tentjes, maar een camper moet op een camping staan. Die campings zijn bijna altijd wel in de natuur te vinden, dus optimaal voor het Noorderlicht.

camper dakraam IJsland

Beste tip:

Bewolking zit vaak het Noorderlicht in de weg. Zeker aan de kust van IJsland heb je kans op minder wolken, omdat de wind deze wegblaast. Een camping aan de kust is dus aan te raden.

Meer informatie: cozycampers.is

Lees ook Mijn Reisverhaal over IJsland:

Rondreis IJsland: De mooiste route

IJsland! Een eiland waar de horizon is gevuld met ongekende landschappen, talloze wilde dieren en natuurlijk de ruige IJslanders zelf. Ik ga het bezoeken, maar dan anders dan normaal.

Reisverhaal
Rondreis ijsland

IJsland! Een eiland waar de horizon is gevuld met ongekende landschappen, talloze wilde dieren en natuurlijk de ruige IJslanders zelf. Ik ga het bezoeken, maar dan anders dan normaal.

Waar kan ik nog meer het Noorderlicht zien?

Campervakantie