Camper met dakraam voor noorderlicht

De Cozy Campers zijn speciaal aangepast om het noorderlicht vanuit je bed te kunnen zien

Een camper met een dakraam, zodat je het landschap van IJsland optimaal kan bewonderen. De Cozy Campers hebben een dak waarin een dakraam zit. Zodat je in de nacht bijvoorbeeld het noorderlicht kunt bekijken. Als je deze campers ziet ben je verkocht. Deze bijzondere campers zijn ideaal om het ruige IJsland te verkennen in de winter.

Een camper is handig in IJsland, ook in de winter. De aangepaste campers van Cozy Campers zijn ideaal om het ruige eiland te verkennen. Door het speciale dakraam kun je de hemel goed zien in de winter. Natuurlijk zit er een verwarming in de auto, zodat je altijd aangenaam kunt zitten. En ook lekker warm liggen in je bed natuurlijk.

Het noorderlicht in je camper

Het noorderlicht laat zich vooral in de avond en nacht zien. En dus moet je opletten in je restaurant of hotel of dit grootse fenomeen zich laat zien aan de hemel. Waarbij je ook nog eens een grote kans hebt op lichtvervuiling, waardoor je het veel minder goed kunt zien. Niet in de Cozy Camper, die vaak op meer afgelegen plekken staat.

Hoe werkt het?

Als je slaapt in een Cozy Camper wordt je vanzelf wakker als de groene dansende gordijnen zich openbaren boven je. En hoef je niet de winterse kou in om het te zien. Je kunt vanonder de deken saampjes gezellig genieten van het spektakel. Wat heb je dus nog meer nodig?

Hoe duur is een Cozy Camper?

Maar er zijn meer redenen waarom deze speciale campers wel erg interessant zijn. IJsland is een duur land. Dit geldt voor zo’n beetje alles in het land. Met name autohuur, eten en overnachtingen zijn stevig aan de prijs. En met Cozy Camper bespaar je op alle drie. Vooral op de hotelkosten. Let wel, deze campers zijn niet goedkoop. Maar als je de optelsom maakt ben je voordeliger uit. Reken maar uit.

Wat zit er in de camper?

In de camper zit een gasstel, afwasbak, koelkast en alle voorzieningen om te kunnen koken en eten. Dus kun je zelf koken, wat ook veel geld scheelt. En het is warm, ook niet onhandig op IJsland.

De campers zijn in de maanden dat het noorderlicht te zien is (in de winter) niet erg duur in vergelijking met andere accommodaties op IJsland. Check zelf de prijzen maar.

Vrij kamperen

Veel mensen denken dat je op IJsland vrij mag kamperen, maar dat is niet waar. Er is een uitzonderingsregel voor kleine tentjes, maar een camper moet op een camping staan. Deze campings zijn bijna altijd wel in de natuur te vinden, dus optimaal voor het noorderlicht.

De midzomernacht is ook bijzonder

In de zomer kun je ook de Midzomernacht meemaken. Dan is het 24 uur per dag licht, wat met een dakraam extra speciaal is. Er zitten wel gordijnen in. Zodat je kunt slapen als je dat wilt.

Beste tip!

Bewolking zit vaak het noorderlicht in de weg. Zeker aan de kust van IJsland heb je kans op minder wolken, omdat de wind deze wegblaast. Een camping aan de kust is dus aan te raden. 
Meer informatie: cozycampers.is

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Naar IJsland?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 41 artikelen over IJsland

Bekijk alle artikelen