Waarom moet ik hier heen?

Hvítserkur is een 15 meter hoge rots in zee, die lijkt op een immense drinkende dinosaurus. Of neushoorn.  Wanneer het eb is kun je zelfs tot Hvítserkur lopen. Je bereikt dit natuurfenomeen via een wandelpad.

Hvítserkur is één van de meest bijzondere rotsen van IJsland. Deze opmerkelijke bezienswaardigheid is zowel bij eb als vloed mooi. De rots ligt in zee, maar is eenvoudig te bezoeken.

Hvítserkur: De draak van IJsland

De 15 meter hoge rots heeft al tientallen bijnamen gekregen. De rots lijkt op een dinosaurus. En ook wel op een neushoorn. Of op een draak, die drinkt. En zo kun je nog wel even door gaan. Waar vind jij dat hij op lijkt?

De rots is vooral bekend geworden door sociale media. De afgelopen jaren heeft hij honderden keren op Facebook en Instagram gestaan. Waarbij talloze reizigers zich verwonderden. En de rots in het echt wilden zien.

Waar ligt Hvítserkur?

Je vindt Hvítserkur in het noorden van IJsland in de Golf van Húnaflói. Pas op dat je er niet aan voorbij rijdt, want hij ligt iets verscholen. De wonderlijke rots zit onder de witte uitslag door de vele vogelpoep. Je ziet ook diverse vogels zitten op de rots.

Het is een heerlijke picknickplek bij mooi weer. En dan kun je ook zien hoe het wassende water zich terug trekt of juist weer land aan het veroveren is. Waardoor de rots verder in zee komt te staan.

Corno’s reistips:

Als je IJsland bezoekt, moet je eigenlijk wel het eiland rond gaan. Afhankelijk van het aantal dagen, kun je je route kiezen. Of van tevoren een rondreis boeken zodat je zeker bent dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.

Lees ook Mijn Reisverhaal over IJsland:

Rondreis IJsland: De mooiste route

IJsland! Een eiland waar de horizon is gevuld met ongekende landschappen, talloze wilde dieren en natuurlijk de ruige IJslanders zelf. Ik ga het bezoeken, maar dan anders dan normaal.

Reisverhaal
Rondreis ijsland

IJsland! Een eiland waar de horizon is gevuld met ongekende landschappen, talloze wilde dieren en natuurlijk de ruige IJslanders zelf. Ik ga het bezoeken, maar dan anders dan normaal.