Hvítserkur: Zo kun je de Draak van IJsland bezoeken - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Hvítserkur

De dinosaurus van IJsland, of de draak of neushoorn

Hvítserkur is één van de meest bijzondere rotsen van IJsland. Deze opmerkelijke bezienswaardigheid is zowel bij eb als vloed mooi. De rots ligt in zee, maar is eenvoudig te bezoeken.

Ineens zie je een 15 meter hoge rots in zee staan. Die lijkt op een immense drinkende dinosaurus. Of neushoorn.  Wanneer het eb is kun je zelfs tot Hvítserkur lopen. Je bereikt dit natuurfenomeen via een wandelpad naar het strand.

Hvítserkur: De draak van IJsland

De 15 meter hoge rots heeft al tientallen bijnamen gekregen. De rots lijkt op een dinosaurus. En ook wel op een neushoorn. Of op een draak, die drinkt. En zo kun je nog wel even door gaan. Waar vind jij dat hij op lijkt?

De rots is vooral bekend geworden door sociale media. De afgelopen jaren heeft hij honderden keren op Facebook en Instagram gestaan. Waarbij talloze reizigers zich verwonderden. En de rots in het echt wilden zien. 

Waar ligt Hvítserkur?

Je vindt Hvítserkur in het noorden van IJsland in de Golf van Húnaflói. Pas op dat je er niet aan voorbij rijdt, want hij ligt iets verscholen. De wonderlijke rots zit onder de witte uitslag door de vele vogelpoep. Je ziet ook diverse vogels zitten op de rots. 

Het is een heerlijke picknickplek bij mooi weer. En dan kun je ook zien hoe het wassende water zich terug trekt of juist weer land aan het veroveren is. Waardoor de rots verder in zee komt te staan.

Naar IJsland?

Ontdek alle tips

Lees mijn tips

alle 29 artikelen over IJsland

Bekijk alle artikelen