Waarom moet ik hier heen?

De Kirkjufell-waterval is het ideale IJsland-beeld. De opvallend steile berg heeft iets magisch, maar het is de combinatie met de waterval die het af maakt. Zo mooi kan IJsland zijn...

De berg Kirkjufell betekent in het Nederlands ‘Kerkberg’ en is 463 meter hoog. Hij ligt in typisch ruig IJslands landschap. Het meest bijzondere is de waterval voor de berg. Een fenomeen dat al jaren voor bijzondere foto’s zorgt, die het goed doen op sociale media als Facebook en Instagram.

Beste video Kirkjufell

Dit typische landschap is eigenlijk altijd de moeite waard; zelfs in de regen of mist. En het maakt niet uit of je in de winter hier bent, het voorjaar of de zomer. Een extra dimensie is het Noorderlicht in de winter, wat je foto’s heel bijzonder maakt.

Noorderlicht Kirkjufell

Kirkjufell ligt in het westen van IJsland. Waardoor het niet op de standaardroute van veel toeristen ligt. Maar een bezoek is goed te combineren met het Snaefellsjoekull National Park op het uiterste puntje van het eiland.

Meer informatie: www.west.is/en/west/place/kirkjufell-mountain

Corno’s reistips:

Als je IJsland bezoekt, moet je eigenlijk wel het eiland rond gaan. Afhankelijk van het aantal dagen, kun je je route kiezen. Of van tevoren een rondreis boeken zodat je zeker bent dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.