Waarom moet ik hier heen?

Voor de kust van het eilandje Heimaey staat iets bijzonders in zee. Een rots lijkt opvallend veel op een olifant. De slurf, de ogen en de oren; het is er allemaal. En dat terwijl olifanten niet voorkomen op IJsland....

Een olifant in IJsland. Het klinkt bizar, maar toch is het waar. Bij het eilandje Heimaey staat een rots die sprekend lijkt op een olifant. Met name de kop is opvallend gelijkend, waardoor je er bijna zelf in gaat geloven.

Hoe kan ik de olifant zien?

De beste manier om de olifant te ontmoeten is vanaf zee. Al kun je vanaf de kust ook wel de vorm zien, maar dan wel slechts een beetje. Vraag ter plekke aan de lokale bevolking met welke boot je er het beste kunt komen. De officiële naam is Halldórsskora, al weten de meeste het wel als je ‘Elephant Rock’ zegt.

Hoe kom ik hier?

De olifant van IJsland ligt in het zuidwestelijke deel van IJsland. Wie een rondreis maakt van Reykjavik naar het prachtige gletsjermeer Jokulsarlon en de Vatnajökul-gletsjer bijvoorbeeld kan hier eenvoudig een stop maken.

Corno’s reistips:

Als je IJsland bezoekt, moet je eigenlijk wel het eiland rond gaan. Afhankelijk van het aantal dagen, kun je je route kiezen. Of van tevoren een rondreis boeken zodat je zeker bent dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.