Waarom moet ik hier heen?

Voor de kust van het eilandje Heimaey staat iets bijzonders in zee. Een rots lijkt opvallend veel op een olifant. De slurf, de ogen en de oren; het is er allemaal. En dat terwijl olifanten niet voorkomen op IJsland....

Een olifant in IJsland. Het klinkt bizar, maar toch is het waar. Aan de rand van het eilandje Heimaey staat een rots in zee die sprekend lijkt op een olifant. Al moet je er wel wat voor doen om hem te zien, want deze plek is niet echt gemakkelijk te bereiken.

Met name de kop is opvallend gelijkend. De vorm lijkt wel echt op een kop van een olifant. Zo zie je ook een oog, maar ook een slurf. En het ziet er uit alsof hij de zee leeg drinkt. En alle lokale bewoners geloven er in en praten er vol bewondering op. Waardoor je er bijna zelf in gaat geloven.

Hoe kan ik de olifant van IJsland zien?

De beste manier om de olifant te ontmoeten is vanaf zee. Al kun je vanaf de kust ook wel de vorm zien, maar dan wel slechts een beetje. En voor foto’s is dit niet echt optimaal.

Vraag ter plekke aan de lokale bevolking met welke boot je er het beste kunt komen. De officiële naam is Halldórsskora, al weten de meeste het wel als je Elephant Rock zegt.

Hoe kom ik hier?

De olifant van IJsland ligt in het zuidwestelijke deel van IJsland. Wie een rondreis maakt van Reykjavik naar het prachtige gletsjermeer Jokulsarlon en de Vatnajökul-gletsjer bijvoorbeeld kan hier eenvoudig een stop maken.

Corno’s reistips:

Als je IJsland bezoekt, moet je eigenlijk wel het eiland rond gaan. Afhankelijk van het aantal dagen, kun je je route kiezen. Of van tevoren een rondreis boeken zodat je zeker bent dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist.

Lees ook Mijn Reisverhaal over IJsland:

Rondreis IJsland: De mooiste route

IJsland! Een eiland waar de horizon is gevuld met ongekende landschappen, talloze wilde dieren en natuurlijk de ruige IJslanders zelf. Ik ga het bezoeken, maar dan anders dan normaal.

Reisverhaal
Rondreis ijsland

IJsland! Een eiland waar de horizon is gevuld met ongekende landschappen, talloze wilde dieren en natuurlijk de ruige IJslanders zelf. Ik ga het bezoeken, maar dan anders dan normaal.