Brug der Zuchten in Venetië: 5 Tips voor Foto's - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Brug der Zuchten

Beroemde brug in Venetië waar onder meer Casanova het laatste daglicht zag en zuchtte....

De Brug der Zuchten in Venetië is wereldberoemd. Vanwege het verhaal erachter, maar ook omdat het bouwwerk naadloos past in de schoonheid van Venetië. Het laat ook goed de twee kanten van deze stad zien. Het rijke verleden en de donkere kanten van die rijkdom.

De naam Brug der Zuchten refereert aan hun zucht op weg naar hun bestemming. Vroeger moesten de veroordeelden over deze brug heen lopen alvorens ze in de kille en vochtige kerkers werden opgesloten. Via de raampjes van de brug zagen ze dan voor de laatste keer het daglicht.

Het heeft talloze bijzondere kamers, maar ook een folterkamer voor diegene die niet dogengezind is. De Brug der Zuchten ligt tussen het Dogepaleis (Palazzo Ducale) en de gevangenis

De wonderlijke naam

De naam Brug der Zuchten refereert aan hun zucht op weg naar hun bestemming. Het heeft talloze bijzondere kamers, maar ook een folterkamer voor diegene die niet ‘dogengezind’ is. Die moest ook de beroemde Brug der Zuchten over. De brug verbindt het paleis en de gevangenis. 

Onder meer wetenschapper Galileo Galilei alsook de inmiddels bekende Casanova keken hier nog een keer naar buiten voordat ze in de vochtige kerkers werden opgesloten.

alle 60 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen