Brug der Zuchten

Hier zag Casanova het laatste daglicht en zuchtte....

De Brug der Zuchten in Venetië is wereldberoemd. Dit is vooral vanwege het verhaal erachter, maar ook omdat het bouwwerk naadloos past in de schoonheid van Venetië. Het laat ook goed de twee kanten van deze stad zien. Denk aan het rijke verleden en de donkere kanten van die rijkdom. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de Brug der Zuchten. 

De naam Brug der Zuchten refereert aan hun zucht op weg naar hun bestemming. Vroeger moesten de veroordeelden over deze brug heen lopen alvorens ze in de kille en vochtige kerkers werden opgesloten. Via de raampjes van de brug zagen ze dan voor de laatste keer het daglicht. De Italiaanse naam is Ponte dei Sospiri.

Het heeft talloze bijzondere kamers, maar ook een folterkamer voor diegene die niet dogengezind is. De Brug der Zuchten ligt tussen het Dogepaleis (Palazzo Ducale) en de gevangenis.

Boek je Tours en Tickets voor de Brug der Zuchten

Je kan over de Brug der Zuchten lopen als je een toegangsticket hebt voor het Dogepaleis. Deze tickets voor de rondleiding kun je online kopen, waarbij de gevangenis, de verschillende vertrekken en geeft de gids meer informatie over de geschiedenis. Deze excursie is zeer de moeite waard.

Wachtrijen voorkomen bij de Brug der Zuchten

Je kunt vooraf online je ticket reserveren, zodat je niet ter plekke in de rij voor de kassa hoeft te staan. Er zijn speciale tours die je voorrang geven op andere groepen. Deze entreetickets zijn iets duurder, maar hebben dus wel een groot voordeel.

Beste locaties voor foto's van de Brug der Zuchten

Je kunt met een gondola onder de brug door varen. Dit is perfect voor foto's, zeker aan het einde van de dag als het licht zacht is. Lees mijn tips voor een Gondeltocht door Venetië. 

De brug is beperkt zichtbaar. De brug is goed te zien vanaf de 2 naastgelegen Ponte della Paglia en de Ponte della Canonica goed te zien. Deze bruggen zijn ook de moeite waard.

De wonderlijke naam

De naam Brug der Zuchten refereert aan hun zucht op weg naar hun bestemming. Het heeft talloze bijzondere kamers, maar ook een folterkamer voor diegene die niet ‘dogengezind’ is. Die moest ook de beroemde Brug der Zuchten over. De brug verbindt het paleis en de gevangenis. 

Onder meer wetenschapper Galileo Galilei alsook de inmiddels bekende Casanova keken hier nog een keer naar buiten voordat ze in de vochtige kerkers werden opgesloten.

Overnachten in Venetië

De stad is perfect voor een stedentrip. Je kunt zowel in het centrum als net erbuiten goed een paar nachten verblijven. Ook heb ik op een camping net buiten Venetië geslapen. In de stad vind je veel kleine hotels, goedkope hostels, handige appartementen en meer voor je bezoek. Wees er wel op tijd bij, zodat je nog relatief goedkoop kunt boeken.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Italië

Lees mijn Tips

alle 64 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen