Galleria degli Uffizi

Eén van de oudste en mooiste musea ter wereld

Galleria degli Uffizi in Florence huisvest opvallend veel kunst. Dit museum wordt vaak liefkozend Uffizi genoemd in de volksmond. Waaronder meesterwerken van met name Italiaanse en Hollandse meesters. Maar ook het gebouw zelf is zeer de moeite waard. Dit zijn de bezienswaardigheden van Galleria degli Uffizi.

In eerste instantie was alleen de bovenste etage bedoeld voor de gestaag groeiende kunstverzameling. Maar dat bleek al snel te weinig ruimte voor de kunstwerken. De gebouwen werden met een elegante zuilenrij afgesloten. 

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Bezienswaardigheden Galleria degli Uffizi

Je kunt hier onder meer werken zien van: Michelangelo (het schilderij De Heilige Familie), da Vinci, Rembrandt, Giotto, Botticelli (de geboorte van Venus), Caravaggio, Titiaan (De Venus van Urbino), Rafaël en Rubens.

Maar je vindt hier ook werk van Piero della Francasca, zijn Hertog en hertogin van Urbino uit 1460 geldt als één van de eerste renaissanceportretten. Terwijl Giotto’s altaarstuk Tronende Madonna uit 1310 volgens kenners een absoluut meesterwerk is vanwege het perspectief. 

Overnachten in Florence

De stad wordt vooral bezocht door dagjesmensen, wat zonde is. Juist in de vroege ochtend en avond leeft deze stad. Ik heb meerdere nachten geslapen in diverse hotels en vond juist deze momenten erg bijzonder. Overdag bezocht ik de vele attracties, om in de avond lekker te kunnen eten en drinken. Je hebt een grote keuze aan kleine hotels, hostels, vakantiewoningen en appartementen die je online kunt boeken.

Meer artikelen over Toscane