Toscane

De meest beroemde regio van Italië, met een ongekende diversiteit

Toscane; als je er aan denkt zie je de heuvels met eeuwenoude steden, kleine dorpjes en statige pijnbomen. Dit is Italië op zijn best. Je voelt het lekkere weer, je proeft het Italiaanse eten al in je mond. Net als de wijnen, likeurtjes en meer. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Toscane.

De regio Toscane ligt in het midden van Italië en bestaat uit een glooiend landschap met historische steden en dorpen. Het staat ook bekend om de Chiantistreek die in Toscane ligt. Toscane is eigenlijk een vakantie op zich.

Meer dan de grote trekpleisters

En, Toscane is meer dan de overbekende steden. Denk aan lieflijke plaatsjes als Pitigliano, Sovana en San Gimignano, die je goed zelf kunt verkennen. Toscane is een heerlijke regio om te relaxen, maar vooral ook om actief te zijn. Om te wandelen of te fietsen en dit te combineren met een wijnproeverij, een kookworkshop of een cursus schilderen bijvoorbeeld.

Florence

Florence.

Het is nog steeds één van de grootste cultuursteden ter wereld. De toenmalige bankiers van de paus waren de initiatiefnemers van Florence. Met harde hand ontwikkelden zij niet alleen de handelsstad, maar ook hun hobby: kunst. De stad heeft ongekend veel attracties.

Lees mijn artikel over Florence

Lucca

De stad Lucca.

De stad Lucca is ideaal om zelf te verkennen. De fiets- en wandelpaden op de vier kilometer lange muur en het uitzicht over de omgeving maken de stadsmuren wereldberoemd. Je kunt hier heerlijk wandelen door de vele steegjes.

Lees mijn artikel over Lucca

Toren van Pisa

De Toren van Pisa.

Het is een van de wonderlijkste gebouwen ter wereld: de Toren van Pisa. De reden is simpel; het lijkt alsof hij elk moment kan omvallen. En daarom wordt de stad Pisa vaak slechts bezocht voor dit ene monument. Daarom is het hier erg druk, al kun je dat voorkomen.

Lees mijn artikel over de Toren van Pisa

Siena

Siena in Toscane.

Toscane kent talloze kleinere steden uit de middeleeuwen. Siena is opvallend goed geconserveerd. Op het Piazza del Campo worden twee keer per jaar de beroemde paardenraces gehouden, op 2 juli en 16 augustus. De rest van het jaar kun je genieten van 'La Dolce Vita' (het goede leven) op het terras. Deze stad mag je eigenlijk niet overslaan.

Lees mijn artikel over Siena

Overnachten in Toscane

Deze regio is perfect voor meerdere dagen. Je kunt goed een rondreis maken, maar ook goed op een locatie verblijven. Je hebt een grote keuze aan hotels, appartementen en villa's met privézwembad bijvoorbeeld. Het boeken kan eenvoudig online. Wees er wel op tijd bij, want dan heb je nog veel mogelijkheden en is de prijs nog relatief laag. Hoe later je boekt, hoe duurder. 

Het karakteristieke landschap

Met name het landschap is indrukwekkend. De heuvels, de herkenbare pijnbomen langs de wegen die door de omgeving slingeren. En de dorpjes die her en der in het landschap liggen. Het is een perfecte regio voor een rondreis van een paar dagen of een paar weken.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Meer artikelen over Toscane