Waarom moet ik hier heen?

De regio Toscane ligt in het midden van Italië en bestaat uit een glooiend landschap met historische steden en dorpen. Steden zoals Florence, Sienna en Lucca liggen in Toscane. Het staat ook bekend om de Chiantistreek die in Toscane ligt.

Toscane; als je er aan denkt zie je de heuvels met eeuwenoude steden, kleine dorpjes en statige pijnbomen. Je voelt het lekkere weer, je proeft het Italiaanse eten al in je mond. Net als de wijnen, likeurtjes en meer. Dit is Italië op zijn best.

En, Toscane is meer dan steden als Florence en bijvoorbeeld Siena en het minder bekende Lucca. Met name het landschap is indrukwekkend. De heuvels, de pijnbomen langs de wegen en de dorpjes die her en der in het landschap liggen.

Bekijk deze video over de schoonheid van Toscane:

Beste video Toscane

Toscane is een heerlijke regio om te relaxen, maar vooral ook om actief te zijn. Om te wandelen of te fietsen en dit te combineren met een wijnproeverij, een kookworkshop of een cursus schilderen bijvoorbeeld.

Corno’s reistips:

Toscane heeft heel veel te bieden. Een streek die je heerlijk kunt ontdekken door er doorheen te reizen. Dit kun je eenvoudig zelf regelen of een complete rondreis boeken. Hieronder een aantal handige tips.