blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Gargano National Park

Mooiste plek in Puglia

Gargano National Park ligt in het midden van Italië. Dit park werd pas in 1991 opgericht, maar is nu al een van de absolute bezienswaardigheden in Puglia. Je vindt dit natuurgebied op het gelijknamige schiereiland Gargano. Het is een heerlijke plek om zelf te ontdekken. Dit zijn de mooiste plekjes en highlights van Gargano National Park.

Puglia is al een tijdje een van de meest populaire plekken in Italië. Onder meer de ruige kust is een van de publiekstrekkers. Het mooiste deel is tegenwoordig beschermd tegen verdere ontwikkeling in het Gargano National Park.

Als je het park bezoekt zie je enkele van de oudste bomen in Italië. Dit zijn meestal Aleppodennen, met hun karakteristieke groei door de wind. In 1991 werd het uitgeroepen tot nationaal park. Het kreeg eindelijk de waardering die het verdient. Al kent nog lang niet iedereen het. 

Monte Gargano

Het strand bij Baia delle Zagare in Gargano National Park.

Monte Gargano is de fraaie baai waar het park in ligt. Met diverse stranden die zeer de moeite waard zijn. Ook kun je met een boot het water op, waardoor je de kust vanaf het water ziet. En dan kun je aanleggen bij diverse verlaten plekken. 

Tremiti Islands

De bijzondere Tremiti Islands.

De Tremitische Eilanden liggen ten noorden van het schiereiland. Het is een archipel van vijf eilanden met fraaie namen als 

  • San Nicola: het dichtst bevolkte eiland
  • San Domino: dit is het grootste alsook het groenste eiland
  • Capraia: dit is een onbewoond en kaal eiland, het is vernoemd naar de kappertjesplant die hier veel voorkomt
  • Cretaccio:  klein rotsachtig eiland
  • Pianosa: dit het kleinste eiland

Rodi Garganico

Het stadje Rodi Garganico.

Het stadje Rodi Garganico staat bekend om zijn witte huizen en gezellige winkels. Ook kun je hier verse sinaasappels en citroenen proeven die in de omgeving worden geteeld. 

Wandel rustig door het stadje en vergeet niet de stranden aan de oostkant en westkant. Hier kun je heerlijk relaxen, zeker vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag.

Grotta Sfondata

Grotta Sfondata bij Vieste.

De grot Grotta Sfondata is een gat in de rotsen bij het plaatsje Vieste. Het is eigenlijk geen grot door het gat in het dak. Je kunt deze grot eenvoudig bezoeken. Vraag ter plekke naar de exacte locatie. Ga wel vroeg op de dag, zodat je de meeste andere bezoekers voor bent.

Vieste

Het stadje Vieste.

Het stadje Vieste ligt op een rots aan zee. Loop ook even het stadje uit, zodat je kunt zien hoe het is gebouwd. Vieste ligt in het Gargano National Park en is een bezoek zeker waard. Het stadje leeft van het toerisme, al was dit vroeger vooral visserij en landbouw. Nog steeds kun je hier goed vis eten in de diverse restaurants. 

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Natuurlijke bogen

De beroemde San Felice Arch.

In Gargano National Park vind je diverse natuurlijke bogen, die door erosie zijn ontstaan. De twee meest bekende zijn San Felice Arch en de rots bij het strand bij Baia delle Zagare.

Overnachten in de buurt van Gargano National Park

Dit gebied is heerlijk om meerdere nachten door te brengen. Dit kan zowel aan de kust als meer in het binnenland. Denk aan kleine hotels, rustige vakantiewoningen of handige appartementen, die je allemaal online kunt boeken. Zorg wel dat je op tijd boekt, dit gebied is erg populair. Dit geldt zeker voor de vakanties, maar ook in de weekenden in het voorjaar of najaar. 

Stranden

Een van de stranden van Gargano National Park.

Je vindt hier diverse stranden. De meest bekende zijn Baia della Pergola, Mattinatella Beach, Zagare Bay or Mergoli Bay, Ponente and Levante Beach, Cento Scalini o Tufare Beach, Varcaro Bay, Vignanotica en Cala della Sanguinara Beach.

Het strand bij Baia della Pergola.

Gargano National Park bezoeken

Het nationaal park ligt in het noorden van Puglia. Dit schiereiland vormt de knobbel in de hak van Italië. Het ligt op ruim 2 uur rijden vanuit zowel Napels als Bari.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Italië

Lees mijn Tips

alle 64 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen