San Marco-plein: Tips voor de mooiste bezienswaardigheid in Venetië

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

San Marco-plein

andel over een van de meest beroemde pleinen ter wereld

Het San Marco-plein in Venetië is wereldberoemd, net als de torenhoge prijzen die er gevraagd worden voor een kopje koffie. Het is heerlijk om hier rond te dwalen en te zien hoe het dagelijkse leven zich afspeelt op dit majestueuze plein.

Het plein vormt het hart van de stad. Het plein is genoemd naar de evangelist Marcus, de schrijver van het tweede evangelie in de bijbel. Marcus is de beschermheilige van Venetië.

Beste tijd voor het San Marcoplein

Ga bijvoorbeeld vroeg in ochtend als iedereen naar zijn werk gaat en de eerste barretjes hun deuren openen. Of ga in de avond als alles is verlicht. Dan voel je hoe het ooit was hier in de tijd van de Dogen.

Meer bezienswaardigheden

Aan het plein bevinden zich diverse belangrijke gebouwen. Zoals het Dogenpaleis, de San Marco-basiliek, de Biblioteca Marciana, de Campanile en Museo Civico Correr.

Maar in dit kleine deel van Venetië is meer te zien. Zoals het Archeologisch Museum en de Torre dell’Orologio. Bij hoog water komt het geregeld voor dat het hele plein onder loopt. En ook al na een regenbui zie je weerspiegeling in het water.

alle 60 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen