Toren van Pisa: Tips om de drukte te vermijden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Toren van Pisa

Maak een grappige foto bij deze wereldberoemde scheve toren

De Toren van Pisa behoort tot de wonderlijkste gebouwen op aarde. De reden is simpel; het lijkt alsof hij elk moment kan omvallen. En daarom wordt de stad Pisa in Italië vaak slechts bezocht voor dit ene monument. 

Op het Plein der Wonderen in Pisa staan vier monumenten waaronder de Toren van Pisa. Een vrijstaande, scheve, klokkentoren met een helling van ongeveer 4 graden. En de foto die iedereen maakt, moet jij ook maken toch?

Restauratie tegen het omvallen

Wetenschappers waren lang bang dat de Toren van Pisa zou omvallen. Wat ook zou gebeuren als de Italiaanse overheid geen maatregelen had genomen. Mede op initiatief van UNESCO, die de Toren op de lijst van Werelderfgoederen heeft geplaatst.

Toren van Pisa beklimmen

Het is mogelijk om de toren te beklimmen om van bovenaf van het uitzicht te genieten. Let daarbij op de muren, deze zijn eigenlijk opvallend ‘kaal’ voor zo’n beroemde toren, toch?

Beste tijd voor de toren van Pisa

Wie hier komt zal zien waardoor de toren bekend is. Foto’s waarbij mensen in allerlei standjes net doen alsof ze de toren omver duwen. Of proberen de toren tussen duim en wijsvinger te krijgen. Maar wie hier in de avond rond loopt, zal merken dat het dan relatief rustig is. 

Boek je tickets online

alle 62 artikelen over Italië

Bekijk alle artikelen