Toren van Pisa

Maak een grappige foto bij deze wereldberoemde scheve toren

De Toren van Pisa in Italië behoort tot de wonderlijkste gebouwen op aarde. De reden is simpel; het lijkt alsof hij elk moment kan omvallen. En daarom wordt de stad Pisa in Toscane vaak slechts bezocht voor dit ene monument. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan de Toren van Pisa.

Op het Plein der Wonderen in Pisa staan vier monumenten waaronder de Toren van Pisa. Een vrijstaande, scheve, klokkentoren met een helling van ongeveer 4 graden. En de foto die iedereen maakt, moet jij ook maken toch?

Restauratie tegen het omvallen

Wetenschappers waren lang bang dat de Toren van Pisa zou omvallen. Wat ook zou gebeuren als de Italiaanse overheid geen maatregelen had genomen. Mede op initiatief van UNESCO, die de Toren op de lijst van Werelderfgoederen heeft geplaatst.

Toren van Pisa beklimmen

Het is mogelijk om de toren te beklimmen om van bovenaf van het uitzicht te genieten. Let daarbij op de muren, deze zijn eigenlijk opvallend ‘kaal’ voor zo’n beroemde toren, toch?

Overnachten in Pisa

Naast de toren zijn er nog veel meer attracties in deze stad. Ik verbleef een paar dagen in de stad, ook om te genieten van het eten & drinken en de typische Italiaanse sfeer. Er zijn diverse hotels, appartementen en hostels te vinden die je simpel online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Beste tijd voor de toren van Pisa

Wie hier komt zal zien waardoor de toren bekend is. Foto’s waarbij mensen in allerlei standjes net doen alsof ze de toren omver duwen. Of proberen de toren tussen duim en wijsvinger te krijgen. Maar wie hier in de avond rond loopt, zal merken dat het dan relatief rustig is. 

Boek je tickets online

Meer artikelen over Toscane