Waarom moet ik hier heen?

Op het Plein der Wonderen in Pisa staan vier monumenten waaronder de Toren van Pisa. Een vrijstaande, scheve, klokkentoren met een helling van ongeveer 4 graden. En de foto die iedereen maakt, moet jij ook maken toch?

Pisa wordt vooral bezocht voor één monument. De Toren van Pisa behoort tot de wonderlijkste gebouwen op aarde. De reden is simpel; het lijkt alsof hij elk moment kan omvallen.

Wat ook zou gebeuren als de Italiaanse overheid geen maatregelen had genomen. Mede op initiatief van UNESCO, die de Toren op de lijst van Werelderfgoederen heeft geplaatst.

Wie hier komt zal zien waardoor de toren bekend is. Foto’s waarbij mensen in allerlei standjes net doen alsof ze de toren omver duwen. Of proberen de toren tussen duim en wijsvinger te krijgen. Maar wie hier in de avond rond loopt, zal merken dat het dan relatief rustig is.

Het is ook mogelijk om de toren te beklimmen om van bovenaf van het uitzicht te genieten. Let daarbij op de muren, deze zijn eigenlijk opvallend ‘kaal’ voor zo’n beroemde toren, toch?