Kameroen

Opvallend divers land

Kameroen is niet echt populair als bestemming. Desondanks is dit een verrassende trip in Afrika. Het is perfect voor een avontuurlijke vakantie.

Het land heeft een grote diversiteit aan attracties. Met safarigebieden, een imposante vulkaan, watervallen en de kleurrijke hoofdstad Yaounde.

Waza National Park

Waza Nationaal Park is een goede plek om op safari te gaan. Het park is vooral beroemd om zijn olifanten. De Afrikaanse olifant zul je dan ook vanzelf zien. Je vindt hier onder meer dieren als leeuw, nijlpaard, giraf en diverse soorten apen als bavianen.

Dit beschermd natuurgebied werd opgericht in 1934. Waza, zoals het vaak wordt genoemd, beslaat een totale oppervlakte van 1.700 vierkante kilometer. De beste tijd om het park te bezoeken is van maart tot mei. Hou er wel rekening mee dat het dan erg warm is. Waardoor de dieren naar de spaarzame drinkplaatsen komen. En je ze goed kunt zien, zonder ze te verstoren.

Een giraf in Waza National Park.

Mount Cameroon

Mount Cameroon is een actieve vulkaan. Het is tevens de hoogste berg in Centraal-Afrika en zelfs West-Afrika. Het is een van de populairste attracties om te bezoeken in Kameroen. En je zult verbaasd zijn over de schoonheid van Mount Cameroon.

De beste excursie is wandelen op de berg. Dit kan het beste met een gids. Deze kun je bij de ingang van het park vinden. Onderhandel wel over de prijs. En betaal pas achteraf. Al kun je ook zelf op pad. Met een gids is veiliger.

Neem de tijd voor deze trip. Onderweg kom je diverse hutten tegen om even te rusten. In sommigen kun je verblijven, zodat je de volgende dag weer verder op pad kunt. En dus maak je dan machtige zonsondergang en zonsopgang mee. Die je niet snel zult vergeten.

Ekom-Nkam Waterfalls

Ekom-Nkam Waterfalls in Kameroen.

De Ekom-Nkam Watervallen zijn bekend van de film Greystoke: The Legend of Tarzan uit 1984. De watervallen zijn maar liefst 82 meter hoog. Zeker na slecht weer zijn ze meer dan indrukwekkend. Maar ook bij warm weer zijn ze imposant. Je vindt de Ekom-Nkam Watervallen bij Melong.

Rondreis door Kameroen

Het beste kun je Kameroen op een rondreis bezoeken. Dit is nog lekker avontuurlijk en zeer de moeite waard. Je kunt zelf op pad, maar met name het openbaar vervoer en de accommodaties zijn zeer avontuurlijk. Een georganiseerde rondreis is eenvoudiger. Dan heb je een chauffeur met auto, die tevens als gids fungeert.