Waarom moet ik dit dier zien?

De Afrikaanse olifant moet je zien als je op safari in Afrika gaat. Dit iconische dier is niet bang voor jeeps en laat zich vaak eenvoudig bekijken. Waardoor je goed hun gedrag kunt bekijken. Alsook perfecte foto's kunt maken.

De Afrikaanse olifant is waarschijnlijk het meest bekende dier van Afrika. Ze zijn populair bij toeristen die op safari gaan. En ze behoren tot de Big Five van Afrika, die elke natuurliefhebber graag wil zien. Keer op keer.

Olifanten van ruim drie meter

Veel toeristen hebben niet door hoe groot een volwassen olifant kan worden. En ze zijn dan verbaasd als ze een in het wild tegen komen. Met name mannetjes kunnen wel 3,3 meter hoog worden. Deze dieren dragen soms slagtanden van meer dan een meter.

Het zwaarste landdier ter wereld leeft in groepen van diverse dieren, variërend van twee tot tientallen. Al kun je ook een eenzame olifant tegen komen. De Engelse naam van dit dier is African elephant, terwijl de Latijnse naam loxodonta africana is.

Diverse soorten olifanten:

Jarenlang werd er van uitgegaan dat er twee soorten olifanten waren. De Afrikaanse olifant en de Aziatische olifant, die in grote delen van Azië leeft.

Maar DNA-onderzoek heeft aangetoond dat in Afrika eigenlijk twee soorten leven. Je hebt de savanneolifant, maar ook de bosolifant. Terwijl andere onderzeokers claimen dat er ook nog een woestijnolifant bestaat. Meer onderzoek is nodig om het verschil duidelijker te maken.

 

De beste plekken om de Afrikaanse olifant te zien: