Afrikaanse olifant - Beste plekken om dit dier te zien - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Afrikaanse olifant

Grootste landdier op aarde. En zeer imposant om te zien

126

TOP 1.687

De Afrikaanse olifant moet je zien als je op safari in Afrika gaat. Dit iconische dier is niet bang voor jeeps en laat zich vaak eenvoudig bekijken. Waardoor je goed hun gedrag kunt bekijken. Alsook perfecte foto's kunt maken.

De Afrikaanse olifant is waarschijnlijk het meest bekende dier van Afrika. Ze zijn populair bij toeristen die op safari gaan. En ze behoren tot de Big Five van Afrika, die elke natuurliefhebber graag wil zien. Keer op keer.

Olifanten van ruim drie meter

Veel toeristen hebben niet door hoe groot een volwassen olifant kan worden. En ze zijn dan verbaasd als ze een in het wild tegen komen. Met name mannetjes kunnen wel 3,3 meter hoog worden. Deze dieren dragen soms slagtanden van meer dan een meter.

Diverse soorten olifanten:

Jarenlang werd er van uitgegaan dat er twee soorten olifanten waren. De Afrikaanse olifant en de Aziatische olifant, die in grote delen van Azië leeft.

Maar DNA-onderzoek heeft aangetoond dat in Afrika eigenlijk twee soorten leven. Je hebt de savanneolifant, maar ook de bosolifant. Terwijl andere onderzeokers claimen dat er ook nog een woestijnolifant bestaat. Meer onderzoek is nodig om het verschil duidelijker te maken.

Zwaarste landdier ter wereld

De Afrikaanse olifant is het zwaarste landdier ter wereld. Het leeft in groepen van diverse dieren, variërend van twee tot tientallen. Al kun je ook een eenzame olifant tegen komen. De Engelse naam van dit dier is African elephant, terwijl de Latijnse naam loxodonta africana is.

Beste plekken om de Afrikaanse olifant te zien

Chobe National Park

Chobe National Park
Chobe Nationaal Park in Botswana is een beroemd natuurgebied. Het park behoort tot de meest aansprekende natuurparken. Dat je eigenlijk bij een bezoek aan dit land niet mag overslaan. Dit natuurgebied is wereldberoemd om zijn vele olifanten. Al is er ook veel ander wild te vinden op je safari. Waaronder nijlpaarden en talloze andere dieren als antilopes. Dit is Afrika pur sang. Maar er zijn meer attracties.
Lees verder

Gorongosa National Park

Gorongosa National Park
Gorongosa National Park in Mozambique kent een unieke geschiedenis. Een rijke Amerikaan stopt miljoenen in het park om het weer de oude status te geven. Als je hier komt, krijg je alles te horen over de glorie en de rijkdom. En je kunt op safari om de talloze wilde dieren te zien. Maar Gorongosa heeft meer bezienswaardigheden. Ook maakte ik een aantal excursies met de lokale bevolking.
Lees verder

Kalahari Woestijn

Victoria-watervallen

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.